Uuden Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjan tekijät eivät edes yritä kilpailla Peter Jacksonin kanssa: “Hän teki niin paljon oikein”

07.06.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarja alkaa Amazon Prime Videossa syyskuussa 2022.

Tolkien-fanit pääsevät jälleen ensi syksynä rakastettuun Keski-Maahan, kun Amazon Prime Video aloittaa jättisarjansa Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset. Sarjan tekijät myös lupailevat paluuta Tolkienin luoman tarinan juurille, eivätkä halua toistaa sarjassa Peter Jacksonin elokuvia.

“Kukaan ei voi väittää, etteikö Peter Jacksonin luoma Lord of the Rings olisi toiminut upeasti oikein. Mutta me ihailemme sitä kaikkea vain kaukaa. Mahtisormukset ei pyri kilpailemaan sen kanssa… Yksi mantramme olikin mennä takaisin alkuperäismateriaalin pariin ja miettiä, mitä Tolkien olisi tehnyt”, sarjan showrunnerina toimiva Patrick McKay kertoo Empiren haastattelussa.

Hänen mukaansa monet kilpailevat franchiset kattavat yleensä yhden teeman upeasti.

“Mutta Tolkien soitti pianon jokaista kosketinta. Hänellä oli monenlaisia teemoja. Mukana on sitä herttaista ystävyyttä ja huumoria, mistä Harry Potteria niin rakastetaan, mutta sen lisäksi tarinat ovat hienostuneita, niissä on politiikkaa, historiaa, mytologiaa ja syvyyttä. Joten me vain yritämme mennä syvemmälle siinä omassa tarinassamme, emmekä välitä siitä mitä muut tekevät”, hän jatkaa.