Uusimmat

Uudesta Stephen King -elokuvasta jouduttiin poistamaan Star Wars -viittaus Disneyn vaatimuksesta

02.06.2023 12:45 Muropaketin toimitus

Stephen Kingin novelliin pohjautuva The Boogeyman on julkaistu elokuvateattereissa tällä viikolla.

Rob Savagen ohjaama, Stephen Kingin novelliin pohjautuva The Boogeyman on tällä viikolla julkaistu valkokankailla. Kauhuelokuvan yhdessä keskeisistä rooleista nähdään nuori Vivien Lyra Blair, joka on aiemmin nähty nuorena prinsessa Leiana Disney+:n sarjassa Obi-Wan Kenobi.

The Boogeymanin kuvaukset alkoivat ennen kuin Star Wars -sarjaa oli ehditty julkaista, eikä Savage tiennyt Blairin salaisesta roolista mitään. The Hollywood Reporterin haastattelussa Savage kertoo joutuneensa tästä syystä tekemään elokuvaansa pienen muutoksen.

Elokuvassa Blairin nuori hahmo pelkää pimeää ja nukkuu valoa hehkuvan pallon kanssa. Alkuperäisessä käsikirjoituksessa yövalo ei ollut pallo, vaan valomiekka, minkä vuoksi on ihan ymmärrettävää, että se jouduttiin vaihtamaan toisenlaiseen.

“Disney ei ymmärrettävästi halunnut katsojille elokuvasta kuvaa nuoresta prinsessa Leiasta rupuinen valosapeli kädessään. Joten he kieltäytyivät tästä ja meidän piti keksiä nopeasti jokin muu lasten lelu, joka hehkuu pimeässä”, Savage selittää, ja kertoo itse lapsena nukkuneensa juuri valomiekka vieressään.

Muropaketin arvostelussa The Boogeyman arvosteltiin kliseiseksi keskivertokauhuksi:

“The Boogeyman kierrättää lukemattomia kertoja nähtyjä kauhuleffakliseitä. Pelon ja surun paikalle houkuttelema, erityisesti perheen nuorempiin tarraava painajaismonsteri on ideana mukavan ahdistava. Käsikirjoitus klenkkaa kohti ennalta-arvattavaa loppua niin väsyneesti, ettei idea fyysiseksi manifestoituvasta traumasta toimi kuin hetkittäin.”

Arvostelu | Uusi Stephen King -elokuva The Boogeyman on kertakäyttöviihdettä