Uusi Borat-elokuva julkaistaan tänään – ”Parhaat kohtaukset ovat viiden tähden sekoilua, mutta vuoden 2006 leffan tasolle ei päästä”, harmitteli kriitikko

23.10.2020 07:33 | Muropaketin toimitus

Borat: Subsequent Moviefilm julkaistaan Amazon Prime Video -suoratoistopalvelussa tänään.

Muropaketti pääsi katsomaan Sacha Baron Cohenin komedian jo ennakkoon, ja arvio ehtikin linjoille jo pari päivää sitten.

Kriitikko Aki Lehden mukaan Subsequent Moviefilm tarjosi muutaman mojovat naurut, mutta kokonaisuutena jatko-osa ei yllä ensimmäisen Borat-elokuvan (2006) tasolle.

”Borat: Subsequent Moviefilm saa nauramaan ääneen vedet silmissä useaan kertaan, mutta ei aiheuta läheskään samanlaista hysterian ja myötähäpeän sekoitusta kuin ensimmäinen elokuva. Mokumentti pilkkaa edelleen suunnilleen kaikkia, mutta esimerkiksi demokraatit eivät saa tässä leffassa yhtä paljon kuraa niskaansa kuin Who is America? -sarjassa. Viihdyttämisen lisäksi leffan toinen funktio on näyttää, miten vaarallista autoritaarisuuteen luisuminen on. Teos onnistuu huomattavasti paremmin jälkimmäisessä, vaikka sen parhaat kohtaukset ovat ehdottomasti viiden tähden arvoista sekoilua.”

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | Sacha Baron Cohenin toinen Borat-elokuva saa nauramaan vedet silmissä, mutta lähellekään vuoden 2006 komedian tasoa se ei yllä

Muropaketin uusimmat