Hyvän vastaanoton saanut Dyyni-elokuva haiskahtaa hitiltä – Kiinan levitys varmistui, mikä voi taata jatko-osan toteutumisen

20.09.2021 10:57 | Muropaketin toimitus

Pohjois-Amerikan ensi-ilta on vasta lokakuussa, mutta uusi Dyyni-elokuva sai viime viikolla ensi-iltansa Suomessa ja 16 muussa maassa. Viikonlopun lipunmyynnin perusteella kiinnostus Denis Villeneuven scifi-spektaakkelia kohtaan on kova.

The Hollywood Reporterin mukaan Dyyni keräsi viime viikonlopun aikana 36,8 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Tätä on pidetty korona-aikana perin pätevänä pelinavauksena. Melkein 40 miljoonan dollarin potti on myös saanut fanit toiveikkaiksi siitä, että myös Dyynin osa 2 toteutuu – Warner Bros. Pictureshan ei ole vielä virallisesti vahvistanut Dyynille jatkoa, vaikka ensimmäinen elokuva jäi tarinaltaan selvästi kesken.

Positiivinen uutinen Dyynin ja sen jatko-osan kannalta on myös se, että elokuvalle on varmistunut Varietyn mukaan levityssopimus Kiinaan. Tämä tulee todenäköisesti vaikuttamaan lopulliseen lipunmyyntiin merkittävästi. Yhdysvalloissa Dyyni julkaistaan 22. lokakuuta samanaikaisesti elokuvateattereissa ja HBO Max -suoratoistopalvelussa, mikä arvatenkin rokottaa lipunmyynnin pottia, mutta voi toisaalta kasvattaa elokuvan mainetta ja suosiota entisestään.

Dyynin tekeminen maksoi 165 miljoonaa dollaria. Päästäkseen omilleen elokuvan pitäisi siis kerätä vähintään 300-350 miljoonan dollarin lipunmyynti, noin karkeasti arvioiden.

Arvioissa Dyyniä on lähinnä kehuttu. Rotten Tomatoesissa elokuva on kerännyt kehuja 90 prosentilta kaikista kriitikoista. Muropaketin Helinä Laajalahti antoi Dyynille neljä tähteä viidestä:

Arvostelu | Uusi Dyyni-elokuva on upea, mutta ontto scifi-jättiläinen, joka pitää nähdä valkokankaalta