Uusimmat

Uusi Mission: Impossible veti odotetusti yleisöä elokuvateattereihin – Tom Cruise pyyhki Harrison Fordilla pöytää

© Paramount Pictures

18.07.2023 09:45 Muropaketin toimitus

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 oli odotetusti viikonlopun katsotuin elokuva myös Suomessa.

Viime viikolla ensi-iltansa saanut seitsemäs Mission: Impossible -elokuva oli odotetusti viikonlopun katsotuin elokuva. Tom Cruisen tähdittämä ja Christopher McQuarrien ohjaama Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 keräsi Suomessa elokuvateattereihin Suomen Elokuvasäätiön keräämän tilaston mukaan reilut 36 000 katsojaa.

Toiseksi jäi Indiana Jones and the Dial of Destiny reilulla 10 000 katsojalla. Harrison Fordin viimeisen Indyn on tähän mennessä nähnyt kaikkiaan 152 000 suomalaiskatsojaa.

Maailmalla uusi Mission: Impossible keräsi ensimmäisenä viikonloppunaan maailmanlaajuisesti 234 miljoonan dollarin lippukassatulot.

Muropaketin arvostelussa uusi Vaarallinen tehtävä sai vuolaasti kehuja:

”Cruisen mielipuoliset stuntit ovat elokuvalle parasta promoa, mutta tekevät tietysti suurimman vaikutuksen valkokankaalta ensimmäisen kerran nähtyinä. Miehen hyppy moottoripyörällä alas vuorenrinteeltä on hänen uransa vaarallisin temppu, mutta omalla tavallaan komein toimintakohtaus on pitkä takaa-ajo Rooman kaduilla ja kujilla.”

Arvostelu | Seitsemäs Mission: Impossible on upean umpihullua toimintaa ja kesän jättielokuvista helposti paras

Uusi Indiana Jones puolestaan ei niinkään:

”Edellinen Kristallikallon valtakunta oli kaikkea muuta kuin hyvä elokuva, mutta ainakin se herätti edes jonkin sortin tunnereaktion. Indiana Jones and the Dial of Destiny on vain turruttavan tylsä ja täysin mitäänsanomaton rahastus.”

Arvostelu | Uuvuttava Indiana Jones and the Dial of Destiny on elokuvasarjan heikoin osa