Uusimmat

Uusi Star Wars -kirja herättää kysymyksen: Sijoittuvatko Final Fantasy ja Star Wars samaan universumiin?

31.05.2022 15:15 Muropaketin toimitus

Star Wars -romaani Brotherhood tekee yllättävän harppauksen Final Fantasy -pelien maailmaan.

Star Warsin kaanoni on tolkuttoman laaja, etenkin jos lasketaan mukaan kaikki uusien elokuvien peruuttamat vanhemmat tarinat. Mutta nyt tuore romaani tekee erikoisen harppauksen aivan toisen tarinamaailman puolelle.

Eurogamer uutisoi, että äskettäin ilmestyneessä Mike Chenin romaanissa Brotherhood viitataan urheilulajiin, joka on tuttu Final Fantasy X -pelistä. Kirjassa mainitaan peli nimeltä Blitzball, jota kerrotaan pelatun paikallisessa järvessä. Blitzball on Final Fantasy -maailman kilpapeli, jota pelataan vedessä, ja kirjailija itse on vahvistanut tämän olevan viittaus pelien maailmaan.

Nyt kaikkein tiukkapipoisimmat fanit voivat sitten pohtia, miten Final Fantasyn urheilulaji voidaan tuntea Star Warsin kaukaisessa galaksissa.

Vähän helpompaa on niellä romaanin toinen viittaus: kloonisodan aikaan sijoittuvassa Brotherhoodissa kerrotaan pääasiassa Obi-Wan Kenobista ja Anakin Skywalkerista, mutta ohimennen romaanissa nähdään myös nuori Cal Kestis. Jälkimmäinen hahmo on tuttu hittipelistä Star Wars Jedi: Fallen Order, joka saa pian jatko-osan.