Uusimmat

Uusi Star Wars -tv-sarja pyrkii siivoamaan flopanneen Solo-elokuvan aiheuttaneen sotkun

17.10.2018 09:11 Muropaketin toimitus

Disney ja sen omistama Lucasfilm ajautuivat viime kesänä kriisiin, kun Solo: A Star Wars Storysta muodostui historian ensimmäinen kaupallisesti flopannut Star Wars -elokuva.

Ron Howardin ohjaaman Solon seurauksena Disney ja Lucasfilm pistivät jäihin kaikki suunnitteilla olleet A Star Wars Story -elokuvat. Episode IX on tietenkin edelleen tulossa. Sen ensi-ilta on luvassa reilun vuoden päästä, joulukuussa 2019.

Jo ennen J.J. Abramsin ohjaamaa elokuvaa Star Warsin tekijät pyrkivät palauttamaan katsojien uskon ja innon scifi-seikkailua kohtaan uudella Star Wars: The Mandalorian -tv-sarjalla, uutisoi The Blast. Iron Man -ohjaaja Jon Favreaun luotsaamasta näytellystä tv-sarjasta on tekeillä valtava joukko oheistuotteita aina peruskrääsätä videopeleihin, mikä kielii Lucasfilmin luottamuksesta The Mandaloriania kohtaan.

Hiljattain jopa Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger myönsi, että yhtiö on puskenut liikaa Star Warsia tarjolle liian nopeasti. Syyskauden 2018 nimellinen hissuttelu (uusi Star Wars: Resistance -animaatio alkoi juuri USA:ssa) jää kuitenkin lyhyeksi välivaiheeksi.

Episode IX:n lisäksi myös The Mandalorianin ensimmäinen tuotantokausi nähdään vuoden 2019 aikana. Tarkka päivä on toistaiseksi arvoitus, mutta todennäköinen ajankohta on keväällä tai kesällä. Loppuvuosi on tietenkin varattu The Force Awakensin vuonna 2015 käynnistämän elokuvatrilogian loppuhuipennukselle.