Uusi Pixar-elokuva Luca löytyy nyt Disney Plussasta

18.06.2021 11:52 | Muropaketin toimitus

Pixarin uusin elokuva Luca on tänään julkaistu Disney Plus -palvelussa. Eikä kyse ole lisämaksun taaksen lukitusta Premier-sisällöstä.

Enrico Casarosan ohjaaman Lucan juonikuvaus kuuluu seuraavasti: ”Italian Rivieralle sijoittuva Disneyn ja Pixarin Luca on nuoren pojan aikuistumistarina erään unohtumattoman kesän aikana. Luca seikkailee yhdessä ystävänsä Alberton kanssa, mutta kaiken hauskan uhkana on syvä salaisuus: he ovat merihirviöitä toisesta, merenalaisesta maailmasta”.

MAINOS | Marvelia, Star Warsia ja paljon muuta – Tilaa Disney+ hintaan 8,99 € / kuukausi tai 89,90 € / vuosi

Muropaketin arviossa Luca sai kolme ja puoli tähteä viidestä:

Luca on Pixar-elokuvaksi lyhyt, vain 95 minuutin mittainen, joten käsikirjoittajat Jesse Andrews ja Mike Jones menevät suoraan asiaan. Suoraviivainen tarina ei kaipaa esimerkiksi sen kummempia kiemuroita selittämään meriotusten muodonmuutosta ihmisen näköisiksi. Siihen riittää astuminen kuivalle maalle, mutta elämää ihmisten joukossa hankaloittaa se, että kastuessaan suomukaverukset paljastavat oikean olomuotonsa.

Elokuva saa tästä asetelmasta irti niin jännistystä kuin yhden leffan hauskimmista kohtauksista. Karikaatyyrimaisen italialaispariskunnan näköiseksi muuttuneet Lucan vanhemmat ravaavat ympäri kaupunkia kastelemassa kakaroita. He paiskovat viattomia ihmislapsia esimerkiksi suihkulähteisiin löytääkseen poikansa.

Pixarin uusi elokuva Luca ei nouse Inside Outin tai Soulin tasolle, mutta siitä tulee väkisinkin hyvälle tuulelle