Uusimmat

Vain 4,5 miljoonalla dollarilla tehty yllätyshitti kisaa nyt Netflixin katsotuimman elokuvan tittelistä Suomessa

18.06.2024 11:29 Muropaketin toimitus
Get Out

Kuva: Finnkino

Jordan Peelen vuonna 2017 valmistunut ja isoksi hitiksi muodostunut Get Out saapui Netflixiin viikonloppuna. Vaikka kauhusatiiri on pyörinyt eri suoratoistopalveluissa jo vuosia, nousi se nopeasti Netflixin TOP 10 -listan kärkisijoille.

Tällä hetkellä Get Out on Suomen Netflixin toiseksi katsotuin elokuva. Sen edeltä löytyy vain haitrilleri Seinen syvyyksissä.

Netflixin elokuvapuolen koko TOP 10 näyttää tiistaina tältä:

1. Seinen syvyyksissä
2. Get Out
3. Neljä veljeä
4. Terrakottasoturien mysteeri
5. Ultraman Rising
6. Kadoksissa
7. Jack Reacher: Paluu päämajaan
8. Ice Age 5
9. Tähtiin kirjoitettu virhe
10. Morsiamen äiti

Get Out palkittiin parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscarilla, ja lisäksi se kisasi vuonna 2018 parhaan elokuvan ja ohjauksen Oscareista, mikä on kauhuun kallellaan olevalle elokuvalle aikamoinen saavutus. Get Out oli hitti myös taloudellisessa mielessä: vain 4,5 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva keräsi maailmanlaajuisesti yli 255 miljoonan dollarin lipunmyynnin.

Get Outin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Chrisin (Daniel Kaluuya, Sicario) ja Rosen (Allison Williams, Girls) suhde on edennyt siihen pisteeseen, että on aika tavata puolison perhe. Niinpä nuoripari lähtee viikonloppulomalle Rosen vanhempien Missyn (Catherine Keener, Captain Phillips) ja Deanin (Bradley Whitford, The Cabin in the Woods) luokse. Aluksi Chris tulkitsee Rosen perheen yltiöystävällisen käytöksen johtuvan siitä, että he yrittävät hermostuneesti hyväksyä tyttärensä suhteen erirotuiseen mieheen. Viikonlopun edetessä sarja toinen toistaan häiritsevämpiä paljastuksia kuitenkin johdattaa hänet käsittämättömän totuuden äärelle.”

Netflixin lisäksi Get Outin voi katsoa Prime Videosta, Viaplaysta ja SkyShowtimesta. Jordan Peelen myöhemmistä elokuvista Nope (2022) on katsottavissa Viaplaysta ja Ruudusta, mutta Us (2019) on saatavilla vain vuokra- ja myyntiversioina.