Uusimmat

Val Kilmerin pätevä vankilaleffa ei Suomen elokuvateattereihin päässyt – nyt sen voi katsoa Netflixistä

17.11.2022 08:34 Muropaketin toimitus

Val Kilmer teki vuonna 2008 vähälle huomiolle jääneen vankilaelokuvan Felon. Sen voi nyt katsoa Netflixistä, ainoana suoratoistopalveluna Suomessa.

Ric Roman Waughin ohjaamassa Felonissa ”Wade Porter on rakastava perheenisä, jolla on edessään loistava tulevaisuus. Yhtäkkiä hänen elämänsä menee ylösalaisin, kun hän tappaa kotiinsa murtautuneen varkaan. Wade tuomitaan tahattomasta taposta, ja hän joutuu kolmeksi vuodeksi vankilaan, jossa yhteiskunnan lait ja säännöt eivät päde. Sellikaverikseen hän saa pahamaineisen massamurhaajan, ja pian hän joutuu mukaan myös sadistisen vartiopäällikön järjestämiin tappeluihin. Wade tajuaa äkkiä, että hänellä on edessään elämänsä taistelu, ja hänen on pysyttävä kovana selvitäkseen tuomiostaan. Sillä se, mikä ei tapa, vahvistaa. Ja vankilassa ainoastaan vahvimmat selviävät.”

Wadea esittävät Stephen Dorffin lisäksi Felonia tähdittävät Val Kilmer, Harol Perrineau, Marisol Nichols, Johnny Lewis ja Nick Chinlund.

IMDb:ssa Felonin arvosanojen keskiarvo on peräti 7,4/10, joten kyseessä on useimpia vankilaleffoja selvästi laadukkaampi tapaus. Tästä huolimatta Felonia ei aikoinaan tuotu lainkaan Suomen elokuvateattereihin, vaan julkaisu tapahtui vasta jälkijunassa dvd-levyllä.