UUSIMMAT

Venomilla on kasassa jo 700 miljoonaa dollaria – missä viipyy uutinen jatko-osasta?

14.11.2018 08:54 | Muropaketin toimitus

Useimmissa maissa ensi-iltansa jo aikaisemmin syksyllä saaneesta Venomista on muodostunut jättihitti Kiinassa. Tämä on sysännyt elokuvan lipunmyynnin aivan uusiin sfääreihin.

Deadline-sivuston mukaan Venom on onnistunut ylittämään globaalisti jo 700 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Dollareista noin 200 miljoonaa on peräisin Pohjois-Amerikan markkinoilta ja 500 miljoonaa muualta maailmasta.

Kiinan lipunmyynti lähestyy 150 miljoonan dollarin rajaa – ellei ole sitä jo rikkonutkin.

Erityisen hyvältä Venomin tilanne näyttää Sony Pictures -studion silmissä varmasti sen takia, että elokuvan tekeminen maksoi ”vain” 100 miljoonaa dollaria. Nykyään ei ole poikkeuksellista, vaikka tehosteisiin ja tähtinäyttelijöihin nojaavan supersankarielokuvan kustannukset nousisivat jopa 200 miljoonan dollarin paremmalle puolelle.

Ja sitten on Avengers: Infinity War, jonka budjetiksi on arvioitu eri lähteissä peräti 316-400 miljoonaa dollaria.

Sony on suunnitellut aloittavansa Venomista omien Spider-Man-spinoff-elokuvien sarjan. Tiettävästi seuraavaksi vuorossa on Jared Leton tähdittämä Morbius. Syystä tai toisesta studio ei ole vieläkään vahvistanut Venom 2:n jatko-osaa. Mahdollista onkin, että Sony punnitsee nyt tekeekö se heti lisää Venomia vai kokeileeko se siipiään tuntemattomammalla hahmolla ensin.

Kymmenen vuotta sitten Marvel Studios julkaisi heti hitiksi muodostuneen Iron Manin (2008) jälkeen Incredible Hulkin (2008). Sen menestys jäi huomattavasti vaatimattomammaksi, kun taas vuoden 2010 Iron Man 2 oli taas menestys. Tilanne muistetaan Sonylla varmasti hyvin ja siitä pyritään ottamaan opiksi.