UUSIMMAT

Seksi, väkivalta ja huumeet kielletty! Applen suoratoistopalvelusta on tulossa ”nynnyjen Netflix” – syntipukiksi nousi iPhone

26.09.2018 10:00 | Muropaketin toimitus

Merkkiuskollisista käyttäjistään tunnettu laitevalmistaja Apple haluaa suoratoistomarkkinoille. Amazonin ja Netflixin kaltaiset alan valtiaat Apple aikoo haastaa perheystävällisellä tarjonnalla.

Wall Street Journal uutisoi laajassa artikkelissaan Applen aikovan pitää oman suoratoistopalvelunsa hyvin pehmeällä linjalla. Antaa muiden houkutella katsojia seksillä ja väkivallalla, ajattelee Apple ja pyrkii valtaamaan oman tonttinsa suoratoistomarkkinoilta tarjoamalla ohjelmia, joita kuka tahansa voi katsoa.

WSJ:n jutun mukaan Apple on hyvin tarkka tarjoamastaan sisällöstä, koska ei halua millään tavoin vahingoittaa matkapuhelintensa huolella hiottua brändiä. Liian rohkea sarja tai sen poikima kohu voisi saada konservatiivisimmat kuluttajat boikotoimaan Applen tuotteita ja tuottaa yhtiölle miljoonien dollarien tappiot.

Netflixin kaltaisilla kilpailijoilla tällaista uhkakuvaa ei ole. Päinvastoin: uusi kohusarja tietää Netflixille ja Amazonille vain uusi katsojia ja lisää tuloja.

Pelko matkapuhelinmyynnin romahtamista on ajanut Applen varovaisuuden jopa koomiselle tasolle. Yhtiö esimerkiksi osti oikeudet M. Night Shyamalanin uuteen trillerisarjaan, mutta huomautti ensin tekijöille, ettei sarjassa saa näkyä krusifikseja, eikä se saa sisältää mitään ”uskonnollisia tai poliittisia aineksia”. Applen ensimmäisen draamasarjan piti olla hiphoppari Dr. Drestä kertova Vital Signs. Applen toimitusjohtaja Tim Cook kuitenkin säikähti aseita, orgioita ja kokaiiniviivoja, ja päätti hyllyttää sarjan jo ensimmäisen jakson nähtyään.

Tähän mennessä Apple on houkutellut nimellään ja mittavilla varoillaan nimekkäitä viihdealan tekijöitä suoratoistopalvelunsa leipiin. Nähtäväksi jää, vieläkö vetovoima säilyy, kun uutiset pyhäkoulumaisen siististä sisällöstä leviävät laajemmalle.