Tänään on viimeinen tilaisuus katsoa Netflixistä yksi Leonardo DiCaprion parhaista elokuvista – Tätä ei Suomen muista suoratoistopalveluista löydy

11.06.2021 18:50 | Muropaketin toimitus

Netflixistä voi katsoa vielä tänään Martin Scorsesen ohjaaman The Departedin vuodelta. Sen pääosissa nähdään Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen ja Alec Baldwin.

The Departed sijoittuu Etelä-Bostoniin, missä osavaltion poliisi julistaa sodan järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Nuori undercover-poliisi Billy Costigan (DiCaprio) saa tehtäväkseen soluttautua mafiaan, jota johtaa katupomo Costello (Nicholson). Samalla kun Billy nopeasti ansaitsee Costellon luottamuksen, Colin Sullivan (Damon), kovanahkainen nuori rikollinen, joka on soluttautunut poliisin joukkoihin toimittaakseen tietoja Costellolle, nousee valta-asemaan poliisin erikoisyksikössä.

Kumpikin miehistä joutuu syvälle kaksoiselämänsä kiemuroihin, kun he keräävät tietoja tutkimiensa operaatioiden suunnitelmista ja vastasuunnitelmista. Mutta kun sekä gangstereille että poliiseille selviää, että heidän keskuuteensa on tunkeuduttu, Billy ja Colin ovat kumpikin vaarassa jäädä kiinni ja paljastua viholliselle. Kummankin täytyy kiirehtiä paljastamaan toisen henkilöllisyys ehtiäkseen pelastaa itsensä.

Hongkongilaiseen Infernal Affairs -elokuvaan (2002) pohjautuva The Departed nappasi Oscarin parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta, parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta ja parhaasta leikkauksesta. Scorsesen elokuvan lähdettyä Netflixistä sitä ei löydy enää mistään Suomen suoratoistopalvelusta – vuokraamot ovat toki asia erikseen.

Muropaketin uusimmat