Uusimmat

Viikon ensi-ilta Mad Max: Fury Road -ohjaajan uusi elokuva saapuu Suomeen, ja nyt tarjolla on jotain todella erilaista

© 2022 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

12.09.2022 05:29 Muropaketin toimitus

Mad Max -elokuvista parhaiten tunnettu George Miller on vihdoinkin saanut valmiiksi ensimmäisen uuden elokuvansa sitten vuoden 2015 Mad Max: Fury Roadin.

George Miller ei ole koskaan turhia hötkyillyt. Ura alkoi vuonna 1979 ensimmäisellä Mad Maxilla, ja sen jälkeen australialaisohjaaja on ohjannut vain kahdeksan pitkää elokuvaa: Asfalttisoturi (1981), Mad Max – ukkosmyrsky (1985), Noidat (1987), Lorenzo’s Oil (1992), Babe suurkaupungissa (1998), Happy Feet (2006), Happy Feet 2 (2011) ja Mad Max: Fury Road (2015).

Kolmen tuhannen vuoden kaipuu (Three Thousand Years of Longing) on George Millerin uusin elokuva. Kuten edellisestä listauksesta kävi hyvin ilmi, Millerillä on aina ollut matala kynnys hypätä genrestä toiseen, ja tänä vuonna valmistunut Kolmen tuhannen vuoden kaipuukin on jotain ihan muuta kuin vauhtiin ja visuaalisuuteen nojannut Mad Max: Fury Road.

Millerin itse kirjoittamassa elokuvassa elämäänsä kaikin puolin tyytyväinen tutkija Alithea Binnie (Tilda Swinton) ei usko taruihin – kunnes hän kohtaa Djinnin, lampun hengen (Idris Elba). Henki tarjoaa hänelle kolmea toivomusta vapautensa vastineeksi. Tarinankerronnan asiantuntijana Alithea tietää kaikki tapaukset pieleen menneistä toivomuksista. Voittaakseen Alithean puolelleen Djinni kertoo hänelle aivan uskomattomia tarinoita menneisyydestään. Tarinoiden lumoamana Alithea tekee lopulta toivomuksen, joka yllättää heidät molemmat.

K12-ikärajasuosituksen saanut Kolmen tuhannen vuoden kaipuu kestää 108 minuuttia, ja se saapuu Suomen elokuvateattereihin perjantaina 19. syyskuuta. Parhaillaan George Miller kuvaa esiosaa Fury Roadille. Anya Taylor-Joyn ja Chris Hemsworthin tähdittämä Furiosa saapuu elokuvateattereihin vuonna 2024.