Uusimmat

Viime syksyn Sorjonen-elokuva julkaistaan Yle Areenassa minisarjana, jolla on uusi loppuratkaisu

01.02.2022 14:32 Muropaketin toimitus

Suosittu Sorjonen-sarja saa jatkoa Muraalimurhat-minisarjan myötä. Sarja julkaistaan yksinoikeudella Yle Areenassa 4. maaliskuuta, ja Yle TV1:ssä se nähdään 6. maaliskuuta alkaen.

Kolmiosainen minisarja pohjautuu syksyllä 2021 ensi-iltansa saaneeseen Sorjonen: Muraalimurhat -elokuvaan, mutta on itsenäinen kokonaisuus loppuratkaisuaan myöten.

Sarjassa on yli 40 minuuttia ennennäkemätöntä materiaalia.

Muraalimurhien tarinassa KRP:n entinen huippututkija Kari Sorjonen (Ville Virtanen) joutuu kohtaamaan kansakunnan moraalia horjuttavan viharikostapauksen juuri silloin, kun hän painii keskellä oman elämänsä pahinta kriisiä:

Pasilan juna-aseman betoniseinästä löytyy verellä maalattu muraali, joka esittää Suomen tunnetuinta sarjamurhaajaa Lasse Maasaloa (Sampo Sarkola). Kuvan viereen on kirjoitettu teksti ”Tehdään maailmasta parempi paikka”. Samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa leviää gallup, jossa somekansa on äänestänyt, ketä ilman maailmasta tulisi parempi paikka elää. Kun gallupissa eniten ääniä saaneita kansan vihan kohteita alkaa kadota ja ensimmäinen ruumis löytyy, on selvää, että joku on ottanut oikeuden omiin käsiinsä. Kuka on tämä Tuomariksi itsensä nimennyt henkilö, miten katoamiset liittyvät toisiinsa ja miten elinkautista istuva Maasalo liittyy tapaukseen? Sorjonen saa huomata, etteivät jotkut tapaukset ratkea ilman, että hän muuttaa omia tapojaan ratkaista rikoksia.

Muropaketin Muraalimurhat-elokuva-arvion voi lukea täältä:

Arvostelu | Ville Virtasen tähdittämä Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva tuntuu liikaa tv-sarjan jaksolta

Alla vielä elokuvaversion traileri.