UUSIMMAT

Viime vuoden kohutuin kotimainen tulee maaliskuussa katsottavaksi kotiin – harmi vain, että elokuva ei ole järin hyvä

20.01.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Kotimainen ja kohuttu toimintatrilleri Omerta 6/12 on kerännyt tähän mennessä elokuvateattereissa reilut 60 000 katsojaa. Maaliskuussa Aku Louhimiehen elokuvan pääsee katsomaan myös kotona.

Omerta 6/12 julkaistaan dvd:llä ja Blu-rayna 14. maaliskuuta, ja samoihin aikoihin sen voi myös vuokrata kohtuuhintaan – hintavampi digimyyntiversio saapunee tarjolle jo helmikuun puolella. Tarkkaa päivää ei ole vielä kerrottu.

Ilkka Remeksen romaania kierrättävässä elokuvassa Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti kun presidentinlinnaan hyökätään, ja valtionjohto otetaan panttivangiksi. Suojelupoliisin Max Tanner (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi.

Marraskuussa 2021 ensi-iltansa saaneen Omerta 6/12:n julkaisua edelsi huomattava mediakohu, kun paljastui millaisissa olosuhteissa leffaa tehtiin:

Jasper Pääkkösen Omerta 6/12 saapuu elokuvateattereihin kohun saattelemana – ”Olen tehnyt virheitä”, myönsi lähtöpassit saanut ohjaaja

Omerta 6/12 ei juuri kehuja saanut. Esimerkiksi Muropaketissa siitä todettiin näin:

Arvostelu | Omerta 6/12 on näyttävää Suomi-toimintaa, mutta vuoden päästä elokuvasta muistetaan vain kohuotsikot

Pientä lohtua tilanteeseen tekijöiden kannalta toi se, että ainakin elokuva nousi hetkeksi Suomen katsotuimmaksi:

Jasper Pääkkösen tähdittämä Omerta 6/12 haukuttiin pystyyn, mutta tänään Remes-elokuvan tekijöiden on helppo hymyillä