Uusimmat

Viimeinen X-Men-elokuva oli jäätävää roskaa – Nyt ohjaaja Simon Kinberg kertoi, mitä oppi vuoden 2019 sotkun tekemisestä

25.01.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Vuonna 2019 julkaistu X-Men: Dark Phoenix oli tuottajana tunnetun Simon Kinbergin esikoisohjaus.

X-Men: Dark Phoenix oli viimeinen X-Men-elokuva ennen kuin Disney nappasi mutantit omaan talliinsa. Simon Kinbergin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva oli kuitenkin surullisen huono lopetus X-Men-elokuville.

Tuottajana ja käsikirjoittajana tunnetulle Kinbergille Dark Phoenix oli ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö. Tuoreessa haastattelussa (Comic Bookin kautta) Kinberg selittää, mitä kaikkea elokuvan ohjaaminen hänelle opetti. Vaikka elokuva oli yleisön mielestä huono, hän pitää sitä oppimiskokemuksena itselleen.

“Opin paljon esikoisohjauksestani, mutta niinhän sitä jokainen oppii kun ensimmäisen kerran tekee jotain. Opin todella paljon myös kaikkea varsinaisen ohjaamisen ja editoinnin ulkopuolelta, elokuvan markkinoinnista, jakelusta ja asioista, joista jo luulin tietäväni kaiken tuottajana”, Kinberg selittää.

Hän myös kertoo ottaneensa opit mukaansa seuraavan elokuvansa (juuri julkaistu toimintajännäri The 355) tekoon.

“Varmistin, etten ota yhtäkään kategoriaa, osastoa tai elokuvan aspektia itsestäänselvyytenä. Mukana on niin monenlaisia ihmistä tekemässä visiostasi totta.”

LUE MYÖS: Arvostelu: X-Men: Dark Phoenix on lattea loppu X-Men-elokuvasarjalle