”Viimeinen” X-Men-elokuva tuntuu pahalta pakkopullalta – ensimmäinen kohtausnäyte ei asiaa muuta

22.05.2019 07:01 | Muropaketin toimitus

Disney on julkaissut ensimmäisen kohtausnäytteen nykyisen X-Men-elokuvasarjan viimeisestä osasta.

Vuonna 2000 käynnistynyt X-Men-elokuvasarja huipentuu kesäkuun 7. päivä X-Men: Dark Phoenixiin. Alta löydät Simon Kinbergin ohjaaman supersankarielokuvan ensimmäisen kohtausnäytteen. Se keskittyy Charles Xavieriin (James McAvoy) ja Erik Lensherriin (Michael Fassbender), jotka ovat taas kerran napit vastakkain.

Makunsa tietenkin kullakin, mutta Muropaketin toimituksessa video ei herättänyt järin suurta innostusta. Dark Phoenix on jo pitkään tuntunut ”pakolliselta pahalta”, joka pitää lusia läpi, kunnes mutantit muutaman vuoden päästä voidaan vihdoinkin tuoda osaksi Marvel Cinematic Universea ja yhteisseikkailuihin Kostajien ja muiden sankareiden kanssa.

Nimensä mukaisesti  X-Men: Dark Phoenix lainaa aineksensa Chris Claremontin ja John Byrnen klassikkotarinasta – ja siinä sivussa myös vuoden 2006 X-Men: The Last Standista. Virallinen synopsis kuuluu seuraavasti:

X-Menit kohtaavat pelottavimman ja voimakkaimman vihollisensa omiensa joukosta, Jean Greyn. Jean on vähällä kuolla avaruudessa tapahtuvan pelastusoperaation aikana, kun hän saa osuman oudosta kosmisesta voimasta. Kun hän palaa kotiin, tapahtunut on tehnyt hänestä paljon aiempaa voimakkaamman – ja erittäin arvaamattoman. Jean vapauttaa voimansa tavoilla, joita hän ei voi ymmärtää eikä pitää sisällään. Joutuessaan syöksykierteeseen ja loukatessaan rakastamiaan ihmisiä, Jean rikkoo siteen, joka pitää X-Menit yhdessä. Nyt, perheen hajotessa, heidän täytyy löytää keino yhdistyä uudelleen. Vain yhdessä he voivat pelastaa Jeanin sielun ja maapallon avaruusolioilta, jotka haluavat valjastaa tämän voiman ja hallita planeettaamme.