Vinkki: Ennen kuin vuoden odotetuin scifi-elokuva ilmestyy, kannattaa avata HBO Nordic ja katsoa vuoden 1984 versio

03.09.2020 14:02 | Muropaketin toimitus

Denis Villeneuven ohjaama Dyyni-filmatisointi saa ensi-iltansa joulukuussa – ainakin toivottavasti. Nyt on siis hyvä hetki katsoa kertaukseksi David Lynchin ei-ehkä-ihan-onnistunut tulkinta Frank Herbertin scifi-klassikosta.

Tämä saaga kertoo galaksienvälisestä soturi Paul Atreidesista, hänen messiaanisesta nousustaan kansansa johtajaksi ja heidän selviytymiskamppailustaan. Nuori sankari johtaa sotureitaan sodassa pahaa paronia ja koko galaksin kattavaa ”spice”-kaupankäyntiä vastaan.

Siinä johdatus – lyhyen kaavan kautta – David Lynchin vuoden 1984 elokuvaan, jota tähdittävät Patrick Stewart, Sean Young, Kyle MacLachlan, Brad Dourif, Virginia Madsen – ja tietenkin Sting.

Dyynin tekeminen maksoi noin 40 miljoonaa dollaria, mutta ikävä kyllä rahoille ei saatu vastinetta: elokuva jäi tappiolliseksi, eikä se keränyt juuri kehujakaan.

Scifi-elokuvia harrastavien yleissivistykseen Dyyni kuitenkin lukeutuu, joten jos elokuva on vielä näkemättä, suosittelemme sen katsomaan, vaikka kaksi tuntia ja 10 minuuttia kestävä tarina voi paikoin vähän raskaalta tuntuakin…

LUE MYÖS: Arvostelu: Jodorowsky’s Dune on elokuva, joka jokaisen Denis Villeneuven Dyyniä odottavan pitäisi nähdä