UUSIMMAT

Voisiko Christian Bale millään tehdä vielä yhden Batman-elokuvan? Näin Yön ritari -tähti vastasi studion tarjoukseen

18.11.2019 14:12 | Muropaketin toimitus

Yön ritarin paluu oli vuonna 2012 miljardiluokan hitti. Studio olisi tietenkin halunnut sille jatko-osan, mutta avaintekijät eivät olleet enää kiinnostuneita jatkamaan tarinaa.

Perjantaina ensi-iltansa saanutta Le Mans 66 -elokuvaa (joka on muuten loistava) tähdittävä Christian Bale on kertonut tuoreessa haastattelussa Toronto Sunille ohjaaja Christopher Nolanin tehneen Batman-elokuvia yksi kerrallaan. Alkujaan tekijät varautuivat henkisesti siihen, että Batman Begins olisi kertaluontoinen tarina, mutta sitten tulikin Yön ritari ja sitten Yön ritarin paluu…

Ja sitten saikin jo luvan riittää.

”Chris sanoi minulle aina, että jos olemme niin onnekkaita, että saamme tehdä kolme elokuvaa, niin sitten meidän pitäisi lopettaa. ’Lähdetään lätkimään sen jälkeen’, hän totesi. Ja kun he [Warner Bros. Picturesin väki] tietenkin tulivat tarjoamaan meille neljättäkin elokuvaa, kieltäydyin koska meidän piti pitää kiinni Christin haaveesta tehdä trilogia”, Bale muisteli.

Yön ritarin paluun jälkeen Warner Bros. malttoi pitää Batmanin pois valkokankaalta neljän vuoden ajan, kunnes Ben Affleck korvasi Christian Balen vuoden 2016 Batman v Superman: Dawn of Justicen merkeissä. Affleckin versio yön ritarista sai faneilta ihan hyvää palautetta, mutta hahmo ei saanut koskaan omaa elokuvaansa.

Justice Leaguen (2017) jälkeen iäkkäämpi Batman siivottiin syrjään ja Robert Pattinson korvasi Ben Affleckin.

Seuraava Batman-elokuva saa ensi-iltansa kesällä 2021. Ensi vuonna on puolestaan luvassa Christopher Nolanin uusi Tenet-trilleri, jota on odotettu innolla vuoden 2017 Dunkirkin jälkeen.