Uusimmat

Vuoden 1997 elokuva oli kiva satu, mutta nyt Yle Areenasta voi katsoa, mitä Titanicilla oikeasti tapahtui onnettomuusyönä

12.12.2022 09:29 Muropaketin toimitus

Titanic

James Cameronin vuoden 1997 jättielokuva Titanic pyrki monin tavoin autenttisuuteen, mutta jättilaivan onnettomuus jäi pahasti romanttisen draaman jalkoihin. Yle Areenan uusi dokumentti avaa tapaturman taustoja tarkemmin.

49 minuutin mittainen Historia: Titanicin kohtalonhetket (Titanic – A Dead Reckoning, 2020) on lisätty Yle Areenaan tänään, ja Yle TV1:ltä sen voi katsoa keskiviikkona 14. joulukuuta kello 19.00.

Dokumentin kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Titanicin haaksirikko oli yksi viime vuosisadan suurimmista inhimillisistä tragedioista. Mikä oli tilanne merellä uppoamishetkellä, oliko lähestyvillä muita aluksia? Olisiko joku muu laiva voinut pelastaa ihmishenkiä onnettomuuspaikalla?”

Titanicin kohtalonhetket on katsottavissa Yle Areenassa 31.3.2024 saakka.

Palvelusta löytyy myös Historia: Titanicin tarinan loppu (Titanic: Into the Heart of the Wreck, 2020) viime keväältä.

”Vuonna 1985 tutkijat löysivät Titanicin hylyn, joka lepää noin neljän kilometrin syvyydessä. Sen jälkeen hylylle on tehty lukuisia sukelluksia ja laivan esineistöä on pelastettu. Viimeiset tutkimustulokset osoittavat, että ruostebakteeri sekä merivirtaukset tuhoavat Titanicin hylkyä ja ohjelmassa ennakoidaan sen kohtaloa.”

Titanicin tarinan loppu on katsottavissa 30.6.2024 saakka.