Vuoden 1997 Mimic-elokuvan tekemisestä tuli ohjaaja Guillermo del Torolle painajainen – Ensi viikolla leffan voi taas katsoa Suomessakin

01.06.2021 13:40 | Muropaketin toimitus

Ennen kuin Guillermo del Toro löy itsensä läpi Blade 2:n, Hellboyn ja Pan’s Labyrinthin kaltaisilla genrehiteillä, tunnettiin ohjaaja esimerkiksi vuoden 1997 Mimic – äänetön vaara -elokuvan ohjaajana.

Mimiciä ei ole ollut saatavilla Suomessa suoratoistojakelussa, mutta tilanne muuttuu maanantaina 7. kesäkuuta, kun del Toron toinen pitkä elokuva julkaistaan vuokralle ja myyntiin digitaalisesti.

Josh Brolinin, Mira Sorvinon ja Jeremy Nothamin tähdittämän tieteiskauhistelun kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Torakoiden levittämä tauti tappaa lapsia Manhattanilla. Hyönteistutkija Susan Tyler kehittää mutaation avulla uuden lisääntymiskyvyttömän hyönteislajin torakoiden tuhoamiseksi. Parin vuoden kuluttua käy kuitenkin ilmi, että laji on sittenkin säilynyt hengissä ja kehittynyt karmivaksi olioksi, joka pystyy ottamaan ihmisen hahmon.”

Guillermo del Toro on ilmaissut julkisesti tyytymättömyytensä Mimicin alkuperäiseen versioon, ja juuri se julkaistaan nyt Suomessa. Vielä vuosia myöhemmin del Toro kuvaili Mimicin tuotantoa ”yhdeksi elämänsä hirveimmistä kokemuksista”. Erityisesti tuottaja Harvey Weinstein teki ohjaajan elämästä helvettiä – Weinsteinin mielestä del Toron versio elokuvasta ei ollut tarpeeksi pelottava ja ainakin yhdessä vaiheessa tuottaja koetti hankkia del Torolle potkut.

Vuonna 2011 Mimicistä julkaistiin kuutisen minuuttia pidempi ohjaajan versio. Täysin tyytyväinen Guillermo del Toro ei ollut siihenkään, mutta ohjaajan mukaan julkaisu sentään ”paransi joitakin haavoja”.