Uusimmat

Vuoden 2009 kulttielokuva palaa Finnkinon teattereihin 15-vuotisjuhlan kunniaksi – suoratoistopalveluista tätä ei löydy

Kuva: Finnkino

20.06.2024 08:29 Muropaketin toimitus

Neil Gaimanin romaaniin pohjautuva Coraline täytti juuri 15 vuotta.

Henry Selickin (Painajainen ennen joulua) ohjaama Coraline sai ensi-iltansa Suomessa kesäkuun 2009 alussa.  Merkkivuoden kunniaksi Coraline palaa Finnkinon teattereihin loppukesästä.

15. elokuuta on luvassa Coralinen erikoisnäytös, jossa nähdään elokuvan lisäksi noin 10 minuuttia lisämateriaalia.

Liput ovat ehtineet jo myyntiin.

Coralinen ikäraja on aika jännittävistäkin kohtauksista huolimatta edelleen K7, mutta tekstitys löytyy vain englanniksi.

Parhaan animaation Oscaristakin kisanneen Coralinen juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Nuori tyttö Coraline (äänenä Dakota Fanning) löytää uudesta kodistaan salaisen oven ja sen toiselta puolelta oman elämänsä vaihtoehtoversion. Rinnakkaistodellisuus näyttää pinnalta aavemaisen samanlaiselta kuin Coralinen oikea elämä – tosin paljon paremmalta. Mutta kun ihmeellinen seikkailu muuttuu vaaralliseksi, ja hänen valeäitinsä (äänenä Teri Hatcher) yrittääkin pitää tytön ikuisesti itsellään, Coralinen on luotettava itsepäisyyteensä, rohkeuteensa, naapuriapuun ja mustaan kissaan pelastaakseen oikeat vanhempansa ja muutamat aavelapset ja palattava kotiin.”

Coralinea ei löydy Suomen kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista, ja vuokra- ja myyntiversiotkin ovat kortilla, sillä ne voi hankkia digitaalisesti ainoastaan Microsoftin kaupasta.