Vuoden 2017 sairain elokuva on nyt Netflixissä ja HBO Nordicissa – ”Ei minua haukut haittaa”, ohjaaja ilmoitti tyynesti

16.06.2021 21:04 | Muropaketin toimitus

HBO Nordicin elokuvakirjastoon lisättiin hiljattain Darren Aronofskyn vuonna 2017 ohjaama mother!, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Mother!:in kuvaus kuuluu seuraavasti:

Pariskunnan suhde joutuu koetukselle kun kutsumattomat vieraat häiritsevät heidän kotirauhaansa. Mestariohjaaja Darren Aronofskyn (Black Swan, Unelmien sielunmessu) psykologinen trilleri mother! kertoo rakkaudesta, omistautumisesta ja uhrauksista, ja sitä tähdittävät Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris ja Michelle Pfeiffer.

Muropaketin arviossa mother! sai täydet viisi tähteä:

Jennifer Lawrencen ja Darren Aronofskyn mother! on vuoden sairain ja tärkein elokuva

Läheskään kaikki eivät ole olleet mother!:ista yhtä innoissaan. Elokuva haukuttiin laajalti lyttyyn vuonna 2017, mikä ei tullut ohjaaja Aronofskylle yllätyksenä:

”Taisin tietää mitä on luvassa, sen että elokuvasta tulee moniulotteinen. Näin aggressiivisen ja rankan elokuvan kohdalla yhdet pitävät siitä ja toiset toteavat ettei se ollut heidän juttunsa lainkaan. Mother! on hankala tapaus. Leffassa ovat mukana Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris ja Michelle Pfeiffer, jotka on totuttu näkemään tietyn sorttisissa elokuvissa, ja me emme todellakaan tehneet sellaista elokuvaa. Mutta kaikki on hyvin ja ok, ei minua haittaa, että ihmiset raivostuvat ja ovat poissa tolaltaan elokuvan vuoksi. Sehän sen idea onkin, herättää katsojia ajattelemaan ja keskustelemaan. Motherin on tarkoitus olla vertauskuvallinen ja varoittava kertomus siitä, mitä tälle planeetalle on tapahtumassa”, ohjaaja selitti neljä vuotta sitten.

Mother! löytyy HBO Nordicin lisäksi myös Netflixin valikoimasta.