UUSIMMAT

Vuoden odotetuimpien Netflix-elokuvien julkaisupäivät paljastuivat – melkoinen syksy luvassa

31.08.2018 07:01 Muropaketin toimitus

 

Netflixin elokuvatarjonnassa ei ole ollut tänä vuonna aihetta järin suurin juhliin. Syksyn julkaisujen tasosta emme voi etukäteen sanoa mitään, mutta ainakin luvassa on elokuvia todella kovan luokan ohjaajilta.

Deadline-sivusto on paljastanut päivät, joina Netflixin loppuvuoden – ellei peräti koko vuoden 2018 – kolme odotetuinta elokuvaa pääsevät myös rajoitettuun teatterilevitykseen Yhdysvalloissa. Elokuvien tarkat julkaisupäivät Netflixin puolella eivät ole vielä tiedossa, mutta Deadlinella on arvionsa asiasta: todennäköisesti julkaisut tapahtuvat joko viikon tai kahden viikon sisällä teatteriensi-illoista.

Paul Greengrassin ohjaama ja Utøyan saaren hirveyksistä kertova trilleri 22 July julkaistaan 10. lokakuuta (Netflixissä 24.10. mennessä?). Reilua kuukautta myöhemmin eli 16. marraskuuta julkaisuvuorossa on Coenin veljesten länkkäri The Ballad of Buster Scruggs (Netflixissä 30.11. mennessä?). Joulukuun 14. päivä puolestaan päästään USA:ssa katsomaan Alfonso Cuarónin paljon odotettua Romaa, jonka ensimmäinen traileri julkaistiin hiljattain (Netflixissä 28.12. mennessä?).

Uutisessaan Deadline painottaa, ettei Netflix ole virallisesti vahvistanut elokuvakolmikon julkaisupäiviä. Kaikki mainitut päivämäärät saattavat siis vielä vaihtua. Joka tapauksessa Netflixiin on luvassa mielenkiintoisia uutuuksia Cloverfield Paradoxin kaltaisten keskinkertaisuuksien ja The Packagen kaltaisten rimanalitusten vastapainoksi.