Vuoden toistaiseksi huonoin elokuva nousi USA:n katsotuimmaksi

12.02.2018 06:52 | Muropaketin toimitus

USA:n katsojatilastoja viime viikonlopulta tarkasteltaessa tulee väkisinkin pohtineeksi, voiko miljoona kärpästä olla väärässä.

Fifty Shades -elokuvasarjan päätösosa Fifty Shades Freed nousi Yhdysvaltain katsotuimmaksi elokuvaksi viikonloppuna 6/2018 (9.-11.2.). James Foleyn ohjaama elokuva ylsi 38,8 miljoonan dollarin lipunmyyntiin, mikä nosti sen TOP 10 -listan kärkisijalle. Maailmanlaajuisesti elokuvalla on jo kasassa 136,9 miljoonaa dollaria.

Fifty Shades Freedin vahvan avauksen myötä Fifty Shades -elokuvasarjan kokonaismyynti on noussut yli miljardin dollarin. Fifty Shades of Grey keräsi vuonna 2015 kaikkiaan 571 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Sen viime vuonna ilmestynyt jatko-osa ei kuitenkaan onnistunut pistämään paremmaksi, vaan keräsi kassaan vain 381,1 miljoonaa dollaria.

Muropaketin arvostelussa FIfty Shades Freed rankattiin vain yhden tähden arvoiseksi tekeleeksi. Tällä arvosanalla se on vuoden toistaiseksi huonoin esitys.

Päivi Laajalahti kirjoitti arviossaan:

”Aiempien Fifty Shades -elokuvien tapaan myöskään Fifty Shades Freedissä ei ole juonta nimeksikään ja – jos vain mahdollista – se on käsikirjoitukseltaan vielä edellistäkin elokuvaa kornimpi. Halvalla tehdylle harrastelijaelokuvalle vastaavan käsikirjoituksen voisi vielä antaa anteeksi, mutta kymmenien miljoonien budjetilla tehdylle kassamagneetille juonen tapaisuuden epätasainen tavoittelu on anteeksiantamatonta.”

Lue koko juttu täältä:

Keskittyisitte nyt vain siihen panemiseen! Fifty Shades -elokuvasarja päättyy yhtä ankeasti kuin alkoikin

Muropaketin aikaisemmat Fifty Shades -arviot:

Fifty Shades of Grey

Fifty Shades Darker

Muropaketin uusimmat