Vuoden villein ensi-ilta on nyt Suomessa suoratoistona – ”Viiden tähden elokuva, joka tekee maailmasta paremman paikan”

09.12.2022 09:37 Muropaketin toimitus

Daniels-parivaljakon ohjaama ja Michelle Yeohin tähdittämä Everything Everywhere All at Once on lisätty tänä aamuna Elisa Viihde Viaplayn elokuvakirjastoon.

”Mukaansatempaava ja hulvaton elokuva haastaa The Matrixin uraauurtavan aseman”, hehkutti Polygon keväällä Everything Everywhere All at Oncea, eikä suinkaan ollut ainoa media, joka leffasta innostui. Esimerkiksi Muropaketin arviossa irtosi täydet tähdet:

Arvostelu | Everything Everywhere All at Once on umpikahjo ja upea kuin mikä – Viiden tähden elokuva tekee maailmasta paremman paikan

Huhtikuussa ensi-iltansa Suomessa saanut Everything Everywhere All at Once on ”scifi-toimintaseikkailu naisesta (Michelle Yeoh), joka ei kykene hoitamaan verojaan. Nainen päätyy hullunkuriseen seikkailuun, jossa hän, ja ainoastaan hän, kykenee pelastamaan maailman tutkimalla elämäänsä liittyviä multiversumeja.”

Danielsin elokuva sisältää monta odottamatonta käännettä ja kohtausta, joita ei voi etukäteen aavistaa. Paikoin homma menee aivan täydelliseksi hämyilyksi. Osittain siksi Everything Everywhere All at Once ei ole kaikkien elokuva, mutta tutustua siihen kyllä kannattaa.

Tällaisia teoksia ei kävele vastaan joka päivä.