Uusimmat

Vuonna 2003 sai ensi-iltansa ehkä kaikkien aikojen paras jännityselokuva – tänään sen voi katsoa Yle Teemalta ja Yle Areenasta

02.11.2022 08:25 Muropaketin toimitus

Yle Teema esittää tänään erinomaisen Memories of Murder -elokuvan vuodelta 2003.

Parasiten ohjaajan Bong Joon-ho’n läpimurtoelokuva Memories of Murder (Salinui chueok) perustuu kaikessa karmeudessaan tositapahtumiin ja kertoo rikosetsivistä jotka vuosien ajan yrittävät selvittää nuorten naisten murhia. Pääkaupungista saapuva tutkija alkaa epäillä syyllisen olevan sama sarjamurhaaja.

Memories of Murder tuotiin syksyllä 2020 Suomen elokuvateattereihin paikkaamaan koronapandemian aiheuttamaa uutuuselokuvien katoa. Tässä yhteydessä Muropaketin toimittaja Tuukka Hämäläinen suitsutti elokuvan pilviin:

On helppoa nähdä, miksi Memories of Murderia usein liputetaan yhdeksi tyylilajinsa parhaista teoksista. Itsekin huomasin, että vielä kolmenkin katselukerran jälkeen elokuva pitää rautaisesti otteessaan, pistää pohtimaan ja tökkii sopivasti kipukohtia. 2000-luvun trilleistä sen voi rinnastaa vaikkapa David Fincherin erinomaiseen Zodiaciin (2007), joka on kuitenkin  huomattavasti suoraviivaisempi.

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | Viiden tähden Memories of Murder on yksi kaikkien aikojen parhaista trillereistä

Yle Teema esittää Memories of Murderin tänään kello 21.45. Yle Areenasta elokuvan voi katsoa vaikka heti.