UUSIMMAT

Walking with Dinosaurs -klassikon tekijöiltä on tulossa uusi tv-sarja – Surviving Earth esittelee esihistoriallisia lajeja huippuluokan tehosteilla

29.06.2022 09:59 Muropaketin toimitus

Apple TV+:n Prehistoric Planet -sarjan innoittamana luvassa on toinen dinosauruksia ja muita esihistoriallisia lajeja esittelevä dokumentti.

The Hollywood Reporter kertoo NBC-kanavan tilanneen oman esihistoriallisia lajeja huippuluokan tehosteilla esittelevän sarjan nimeltään Surviving Earth. Se esittelee sukupuuttoon kuolleita eläimiä samaan tapaan digitehosteilla toteutettuna kuin viime kuussa Apple TV+-palveluun tarjolle tullut Prehistoric Planet -sarja.

Surviving Earth käy läpi sukupuuttoon johtaneita tapahtumaketjuja ja esittelee myös katastrofeista selvinneitä lajeja.

Sarjasta vastaavat Universal Television Alternative Studio ja Loud Minds -tuotantoyhtiö, joka teki vuonna 1999 BBC:lle Walking With Dinosaurs -klassikon ja sen jatkon Walking With Beasts.

Surviving Earth on NBC:n toinen viime aikojen ison kaliiperin luonto-ohjelma. Luvassa on myös yhteistyössä BBC:n kanssa tehtävä The New World -dokumenttisarja, joka keskittää Amerikan luontoon ja sen asukkeihin. The New World nähdään vuonna 2024, mutta Surviving Earthin ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.

Muropaketin kuukausi sitten julkaistussa arvostelussa Prehistoric Planet keräsi kehut ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Prehistoric Planetin vahvuus ovat tietysti dinot (ja muut eläimet, sillä esimerkiksi plesiosaurit eivät ole dinosauruksia). Nämä valtaosin digitaaliset luomukset ovat yksinkertaisesti upeita. Dinosaurukset on mitä ilmeisimmin toteutettu uskollisesti tuoreimman tutkimustiedon perusteella, sillä monilla on höyhenpeite, ja ne eivät ole elokuvista tuttuja verenhimoisia tappokoneita, vaan aidosti eläimellisiä käytökseltään ja olemukseltaan.”

Arvostelu | Upealta näyttävän Prehistoric Planet -sarjan dinosaurukset peittoavat Jurassic Worldin pullamössödinot helposti