Uusimmat

William Shatner kertoi mitä näki avaruudessa, kun käänsi katseensa pois maapallosta – ”Se täytti minut valtavalla surulla”

11.10.2022 09:40 Muropaketin toimitus

William Shatner pääsi piipahtamaan avaruudessa lokakuussa 2021. Tuoreessa kirjassaan Star Trek -legenda kertoo tarkemmin kokemuksestaan.

Uudessa Boldly Go: Reflections on a Life of Awe and Wonder -muistelmateoksessaan William Shatner kertoo, miten vaikuttava kokemus vierailu avaruudessa hänelle oli.

Ei kuitenkaan vain hyvässä mielessä.

”Kun katsoin vastakkaiseen suuntaan [maapallosta], suoraan avaruuteen, ei siellä olla mitään mysteeriä tai mitään majesteettista kunnioitusta herättävää… Näin ainoastaan kuolemaa”.

Kokemus oli järkytys.

”Olin kuvitellut että matka avaruuteen olisi äärimmäisen puhdistava kokemus etsittyäni yhteyttä kaikkien elävien asioiden välillä – ja että avaruudessa minulle aukeaisi seuraava kaunis askel koko maailmankaikkeuden harmonian ymmärtämisessä.”

Mutta ei.

”Koin harvinaisen suurta surua. Avaruuden säälimättömän kylmyyden ja Maan hyväilevän lämmön välinen kontrasti täytti minut valtavalla surulla. Matkastani avaruuteen piti tulla juhlaa, mutta sen sijaan se tuntuikin ihan hautajaisilta”.

Pidemmän näytteen Boldy Go -kirjasta voi lukea Varietyn sivuilta:

William Shatner: My Trip to Space Filled Me With ‘Overwhelming Sadness’ (EXCLUSIVE)

Boldly Go