Yksi elokuvahistorian upeimmista seksikohtauksista nähdään tänään Suomen televisiossa – ”Sen tekemiseen meni vuosi”

03.09.2020 12:50 Muropaketin toimitus

Kuten tovi sitten kerroimme, Blade Runner 2049 esitetään tänään Subilla.

Denis Villeneuven ohjaama elokuva on ”viiden tähden mestariteos”. Kaiken muun huikean lisäksi scifi-tarina sisältää yhden elokuvahistorian vaikuttavimmista ja vaativimmista seksikohtauksista – eikä vain visuaalisessa vaan myös psykologisessa mielessä.

Kuten talvella 2018 kerroimme Muropaketissa, Blade Runner 2049:n puolivälissä nähdään kohtaus, jossa Ryan Goslingin esittämän K-replikantti harrastaa seksiä hologrammityttöystävänsä Join (Ana de Armas) kanssa palkkaamalla Marietten (Mackenzie Davis) ja antamalla Join ”uida tämän sisään”.

Denis Villeneuve on perustellut, miksi erikoinen seksikohtaus oli elokuvan tarinan kannalta merkittävä.

”K:lla ei ole koskaan ollut oikeaa kiintymyssuhdetta, hän ei voi olla yhteydessä oikeiden ihmisten kanssa, koska he eivät pidä replikanteista. Ja muut replikantit eivät pidä Blade Runnereista, koska he tappavat omiaan. K on siis yksin – hän voi olla suhteessa vain Join kanssa. Heillä ei kuitenkaan voi olla fyysistä kanssakäymistä, joten suhde on hyvin rajallinen. Se on outo ja syvällinen suhde, muttei täydellinen”.

Denis Villeneuven mukaan K:n, Join ja Marietten intiimi hetki oli luultavasti kaikkien aikojen haastavin seksikohtaus, joka elokuvissa on nähty. Vaadittiin peräti vuoden työ koreografian ja muiden yksityiskohtien parissa, jotta homma saatiin purkitettua.

”Halusin tehdä kohtauksen hahmovetoisesti, jotta sain mukaan kaikki ne yksityiskohdat, jotka halusin. Meidän piti tuntea mitä K tuntee oudon hetken aikana, mitä Joi tuntee kokiessaan tällaista rakkautta ensimmäistä kertaa ja miten Mariette on tavallaan tämän rakkauden sivullinen uhri”.

Aiheesta voi lukea tarkemmin IGN-sivuston artikkelista.

Katso kohtaus alta ja koko elokuva Subilta kello 21.00 alkaen.