Yksi HBO Nordicin parhaista sarjoista jatkuu tänään, mutta jotain on nyt pielessä: ”Ei tämä tunnu enää samalta sarjalta kuin ennen”

28.09.2020 17:24 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2014 Coenin veljesten elokuvan innoittamana syntynyt Fargo-antologiasarja on ehtinyt jo neljänteen kauteensa.

Fargon neljäs kausi käynnistyi HBO Nordicissa tänään kahdella jaksolla. Luvassa on taas uusi tarina ja uudet näyttelijät.

Pääosia Fargon uusissa jaksoissa esittävät Jason Schwartzman, Chris Rock, Timothy Olyphant, Ben Whishaw, Jack Huston, Uzo Aduba, Jessie Buckley ja Amber Midthunder.

Muropaketin arviossa Fargon uudet jaksot eivät saaneet osakseen hillitöntä suitsutusta. Sarja on nimittäin muuttunut ehkä vähän liikaakin:

Fargon neloskauden suurin ongelma on se, että kaikki on niin suurta, vakavaa ja kaupungistunutta verrattuna edeltäjien usein hurmaavaan, aavojen lumikenttien keskellä elävään kotikutoisuuteen. Tästä suuruudesta nimittäin nousee se ongelma, ettei Fargo enää onnistu erottumaan edukseen muista itsensä vakavasti ottavista rikos/gangsterisarjoista.

Hawleyn käsikirjoitus on edelleen nasevaa, eikä uusi tarina ole millään muotoa huono, mutta ei tämä varsinaiselta Fargolta tunnu. Aiemmilta kausilta tutuksi tullut, omituinen huumori jää vähemmälle, vaikka omalaatuisia ihmisiä hahmogalleriaan jälleen onkin kirjoitettu.

Tarinaan nostetaan rikollisjoukkioiden keskinäisen vihanpidon lisäksi edellisiä kausia yhteiskunnallisemmat aiheet, mistä keskeisimpänä rasismi. Aiemmat Fargot ovat olleet hyvin valkoisia tarinoita valkoisten tekemistä rikoksista. Nyt rötöstelyvuoroon pääsevät muut kuin perinteisen valkoiset amerikkalaiset. Rikollisinakin he joutuvat kärsimään yhteiskunnan rakenteellisesta eriarvoisuudesta, joka tietenkin 50-luvulla oli vielä pahemmassa jamassa kuin nykyisin.

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | Fargo jatkuu HBO Nordicilla – Sarjan neljäs kausi on kunnianhimoinen, suurieleinen ja kaukana alkuperäisestä

Muropaketin uusimmat