Uusimmat

Yksi Jokeri-elokuvan suurimmista mysteereistä on selvinnyt – Tämä avainhahmo jäi sittenkin eloon

27.10.2019 16:10 Muropaketin toimitus

Varoitus: Luvassa juonipaljastuksia Jokeri-elokuvasta.

Kuten Joaquin Phoenixin tähdittämän Jokeri-elokuvan nähneet hyvin muistavat, ei kaikki mitä elokuvassa nähtiin tapahtunut ”oikeasti”. Suuri osa tarinan tapahtumista oli vain Arthur Fleckin (Phoenix) sairaan mielen kuvitelmaa.

Yksi merkittävimmistä sekoiluista oli Arthurin ja hänen rappunaapurinsa Sophien (Deadpool 2:n Dominonakin tunnettu Zazie Beetz) ”suhde”, joka ei todellakaan edennyt sille tasolle kuin elokuvan päähahmo olisi toivonut.

Viimeisessä kohtauksessa, jossa Sophie esiintyy, Arthur käyttäytyy hyvin häiriintyneesti ja häiritsevästi. Katsojille jäi epäselväksi se, tappoiko Arthur naapurinsa tajuttuaan, ettei mitään suhdetta ollutkaan.

Vastaus mysteeriin kuuluu: ei tappanut.

Jokerin kuvaaja Lawrence Sher on vahvistanut Slash Film -sivuston haastattelussa, että Sophie jäi eloon, koska ”Arthur tappaa vain niitä ihmisiä, jotka ovat kohdelleet häntä kaltoin”.

Näin ollen katsojien ei tarvitse olla huolissaan myöskään Sophien pienen Gigi-tyttären puolesta, joka nukkui viereisessä huoneessa Arthurin murtautuessa naapurinsa asuntoon.

Huojentavaa kuulla.

Jokeri pyörii edelleen isoilla kankailla Suomen elokuvateattereissa. Kotioloissa elokuvaa ei päästä näkemään ennen vuotta 2020, kuten eilen uutisoimme.

Muropaketin uusimmat