Uusimmat

”Yksi kahjoimmista koskaan Suomessa tehdyistä elokuvista” – Yle Areenasta voi vielä tänään katsoa leffan, joka jakaa mielipiteet kuin samuraimiekka

20.10.2021 09:53 Muropaketin toimitus

Kaikki kotimaiset elokuvat eivät ole sotatarinoita tai ihmissuhdedraamoja. Hyvä esimerkki tästä on vuoden 2016 kummajainen Samurai Rauni Reposaarelainen.

Mika Rätön ohjaamassa ja tähdittämässä Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvassa…

Rauni Reposaarelainen on ylivoimainen viinaan menevä samurai, joka kylvää surua ja tuhoa lähiympäristössään Meri-Porissa. Mystinen nimimerkki ”Häpeekyynel” tilaa Satakunnan Ninjain Killalta Raunin salamurhan, josta Rauni kuitenkin selviää pelkkää oljenkortta käyttämällä. Rauni haluaa selvittää, kuka on nimimerkki Häpeekyyneleen takana. Tästä alkaa absurdi ja verinen road movie Meri-Porin samuraitodellisuudessa.

Alejandro Jodorowskyn ja Emir Kusturican jalanjälkiä seuraavaa Samurai Rauni Reposaarelaista on kuvailtu surrealistiseksi tragikomediaksi, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti suomalaista ja japanilaista kulttuuria sekä Selkämeren kaunista luontoa uniikiksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi.

Muropaketin kriitikko Aki Lehti puolestaan kutsui Samurai-tarinaa yhdeksi kahjoimmista koskaan Suomessa tehdyistä elokuvista:

Arvostelu: Samurai Rauni Reposaarelainen on yksi kaikkien aikojen kahjoimmista kotimaisista elokuvista

Mika Rätön elokuvan voi katsoa Yle Areenasta vielä tämän sadepäivän ajan. Sitten elokuva poistuu palvelusta.