Uusimmat

Yksi syksyn odotetuimmista tv-sarjoista tuli Suomeen, mutta kukaan ei huomannut mitään

26.10.2022 08:38 Muropaketin toimitus

Let the Right One In

John Ajvide Lindqvistin erinomaiseen Ystävät hämärän jälkeen -romaaniin pohjautuva Let The Right One In -tv-sarja on saapunut Suomeen hiljaa takaovesta hiipien.

Let the Right One In on Andrew Hinderakerin luoma kauhudraama, joka kertoo nuoren tytön kehoon vangiksi jääneestä vampyyrista ja hänen isästään. Toisin kuin lähdeteoksessa, sarjan tapahtumat sijoittuvat New Yorkiin.

Pääosia Let the Right One In -sarjassa esittävät Demián Bichir, Madison Taylor Baez, Anika Noni Rose, Grace Gummer, Ian Foreman, Kevin Carroll ja Nick Stahl.

Sekä John Ajvide Lindqvistin romaani – joka on myös suomennettu – että sen pohjalta tehty ruotsalaiselokuva Låt den rätte komma in (2008) nauttivat kulttisuosiota, eikä Matt Reevesin jenkkiversiotakaan Let Me In (2010) juuri haukuttu ole. Niinpä sarjauutuutta on odotettu – jos nyt ei innolla, niin ainakin mielenkiinnolla.

Eikä odotus ihan hukkaan ole mennyt:

Showtimen uutuus on saanut kohtalaisen hyvän vastaanoton. IMDb:ssa arvosanojen keskiarvo on 7,1/10, ja Rotten Tomatoesissa tuoreusasteet 64 ja 82 prosenttia.

Suomessa Let the Right One In -sarjaa on esitetty Ruutu-palvelussa sekä SkyShowtimessa lokakuun alkupuolelta lähtien. Koska SkyShowtime on vasta aloittanut Suomessa, eikä markkinointikoneisto käy likimainkaan samalla teholla kuin vaikkapa HBO Maxilla, on sarjan julkaisu mennyt varmasti monelta täysin ohi.

Tähän mennessä Let the Right One Inin kymmenestä jaksosta on julkaistu kolme.