Yksi Tom Cruisen parhaista elokuvista ei ehkä saakaan jatkoa – ”Liian kallis, en tiedä miten sen voisi tehdä”

12.05.2021 11:00 | Tatu Junni

Tom Cruisen ja Emily Bluntin vuonna 2014 ilmestynyt Edge of Tomorrow oli erinomaista Päiväni murmelina -toiminta-scifiä. Jatko-osaa on odoteltu vuosikaudet, mahdollisesti turhaan.

Doug Limanin ohjaama Edge of Tomorrow sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa avaruusolennot ovat tehneet Maahan rajun hyökkäyksen.

Everstiluutnantti Bill Cage (Tom Cruise) on upseeri, joka ei ole koskaan ollut mukana taistelussa, mutta silti hänet lähetetään tylysti suorittamaan hengenvaarallista tehtävää. Cage saa pian surmansa, mutta huomaa olevansa eräänlaisessa selittämättömässä aikaluupissa, joka pakottaa hänet elämään tuon armottoman taistelun ja kuoleman yhä uudestaan… ja uudestaan. Taistelu taistelulta Cage pystyy kuitenkin kasvattamaan taitojaan yhdessä erikoisjoukkojen sotilaan Rita Vrataskin (Emily Blunt) kanssa.

Edge of Tomorrow ei välttämättä ”tarvitse” jatko-osaa, mutta kuten Muropaketin arviossa todettiin, elokuva oli erinomaista kesäviihdettä, jota katsoisi ilokseen lisää. Nyt Emily Blunt on kuitenkin varoitellut Howard Sternin haastattelussa, että vaikka jatko-osa on ollut käsikirjoitustasolla tekeillä jo pitkään, voi olla ettei se koskaan valmistu.

”Rehellisesti sanoen uskon että elokuvasta tulisi liian kallis. En todellakaan tiedä, miten sen pystyisi tekemään”, Blunt pohti.

Ensimmäinen Edge of Tomorrow tehtiin noin 180 miljoonalla dollarilla, mutta se keräsi vain 370 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Vaikka leffasta on muodostunut vuosien saatossa pienoinen kulttisuosikki, ei Warner Bros. Pictures ole näillä luvuilla varmasti halukas hilaamaan jatko-osan hintalappua yli 200 miljoonan dollarin. Luultavasti elokuva pitäisi tehdä peräti halvemmalla kuin ensimmäinen, ja siihen koko homma saattaa nyt kaatua.

Muropaketin uusimmat