Uusimmat

Yksi tunnetuimmista suomalaiselokuvista saa jatko-osan, jota odotellaan myös maailmalla

14.06.2022 14:08 Muropaketin toimitus

Animaatioseikkailu Niko – lentäjän poika (2008) kuuluu Lentäjäveljekset-jatko-osineen (2012) kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaiselokuviin. Nyt kymmenen vuotta hiljaiseloa viettänyt elokuvasarja on vihdoinkin laajentumassa trilogiaksi.

Aiemmat kaksi Niko-elokuvaa keräsivät Suomessa lähes 400 000 katsojaa. Kansainvälisessä teatterilevityksessä molemmat elokuvat ylittivät kolmen miljoonaa katsojan rajan.

Ja lisää on tulossa.

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt tuotantotuen Niko ja myrskyporot -animaatioelokuvalle, jossa lentävä Niko-poro joutuu uusiin seikkailuihin. Elokuvasarjan kolmannen osan ovat käsikirjoittaneet Kari Juusonen, Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson. Ohjauksesta vastaavat Kari Juusonen ja Jørgen Lerdam.

Kuten kaksi aiempaa Niko-elokuvaa, Niko ja myrskyporot on neljän maan kansainvälinen yhteistuotanto. Animaker Oy toimii päätuottajana ja osatuottajina mukana ovat Ulysses Films (Saksa), Moetion Films (Irlanti) sekä A. Film Production (Tanska). Elokuvan budjetti on 7,2 miljoonaa euroa.

Niko ja myrskyporot -elokuvan teatteriensi-ilta on Suomessa syksyllä 2024.

Ensimmäistä Niko-elokuvaa ei Suomen suoratoistopalveluista löydy, mutta vuokra- ja myyntiversiot ovat saatavilla. Niko 2 – Lentäjäveljekset sisältyy HBO Maxin kuukausitilaukseen.