Uusimmat

Yksi vuoden huonoimmista elokuvista vihdoin Suomeen – Julkaistaan Disney Plussassa marraskuussa

21.10.2020 17:25 Muropaketin toimitus

Disneyn Artemis Fowl -elokuvan piti alkujaan saada ensi-iltansa vuonna 2019, sitten kesällä 2020. Lopulta teatterilevitys peruttiin koronapandemian takia kokonaan, ja Disney sysäsi leffan suoratoistopalvelunsa ohjelmistoon.

Kun Disney Plus saapui syyskuussa Suomeen, ei Artemis Fowleyta kuitenkaan valikoimasta löytynyt.

Tilanne korjautuu perjantaina 6. marraskuuta.

Tai no, korjautuu ja korjautuu; Artemis Fowl on yksi vuoden 2020 haukutuimmista valtavirran elokuvista. Rotten Tomatoesissa vain 9 prosenttia kriitikoista on kehunut sitä tuoreeksi, eikä muukaan yleisö elokuvaan ole rakastunut. Suopea arvio on irronnut vain 19 %:lta kaikista arvosanan antaneista.

Kenneth ”Thor” Branaghin ohjaaman fantasiaseikkailun kuvaus kuuluu seuraavasti:

Disneyn elokuva ”Artemis Fowl” perustuu Eoin Colferin rakastettuun kirjaan. Kyseessä on fantastinen ja lumoava seikkailu, joka seuraa rikollisneroista polveutuvan, huippuälykkään 12-vuotiaan Artemis Fowlin taivalta hänen yrittäessään epätoivoisesti pelastaa kidnapatuksi tulleen isänsä. Lunnaiden maksamiseksi Artemiksen on soluttauduttava muinaiseen, maanalaiseen sivilisaatioon – hämmästyttävän kehittyneiden keijujen maailmaan – ja löydettävä Aculos, keijujen tehokkain ja himoituin maaginen esine. Tämän häilyvän taikaesineen löytämiseksi ovela Artemis laatii vaarallisen suunnitelman – niin vaarallisen, että hän joutuu lopulta älyjen taistoon kaikkivaltiaiden keijujen kanssa.