Uusimmat

”Yksi vuoden parhaista elokuvista”, HS kirjoitti tänään ilmestyvästä Candymanista – Ikävä kyllä, emme voi olla asiasta samaa mieltä

08.10.2021 13:12 Muropaketin toimitus

Uudessa Candymanissa olisi aineksia vaikka mihin, mutta kaikki kiehtovat ideat eivät ole mahtuneet mukaan liian lyhyeksi jäävään kauhuelokuvaan.

Suomen johtava sanomalehti Helsingin Sanomat yllätti Candyman-arviollaan. Elokuvakriitikko Juho Typpö antoi kauhutarinalle neljä tähteä ja rankkasi ensi-illan vuoden parhaiden elokuvien joukkoon.

”Heikkoudet jäävät pieniksi nipotuksen aiheiksi. Candyman on yksi vuoden parhaista elokuvista, kutkuttavan hieno teos, jonka haluaisi nähdä uudelleen saman tien”, Typpö totesi arviossaan, jonka voi lukea täältä:

Candyman on hieno jatko-osa 30 vuoden takaiselle kauhu­hitille: upeasti ohjattu ja kutkuttavasti kirjoitettu elokuva on niin tätä päivää kuin voi

Muropaketin kriitikko Aki Lehti ei täysin jaa kollegansa näkemyksiä. Omassa kirjoituksessaan Lehti antaa elokuvalle kolme tähteä viidestä – ja jää harmittelemaan, ettei Candymanista hyvistä ideoista ja kekseliäistä kuvallisista jipoista huolimatta jää käteen paljoakaan:

”Lopputekstien jälkeen Candyman ei jää mieleen pyörimään. Toista kertaa leffaa tuskin tulee tuijotettua, koska analysoitavaa ei lopulta olekaan kovin paljon. Candyman on jatko-osaksi laadukas, mutta lopullinen versio on leikattu liian lyhyeksi. 15-20 minuuttia pidempänä käsillä voisi olla paljon pelottavampi ja syvällisempi kauhuelokuva.”

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | Candyman on laadukas jatko-osa kauhuklassikolle, mutta elokuva ei hengitä tarpeeksi

Uusi Candyman on jatkoa vuoden 1992 kulttisuosiota nauttivalle Candyman-elokuvalle, jota ei Suomen suoratoistopalveluista löydy, mutta vuokraamoista kyllä.