Uusimmat

Yle Areenan tämän vuoden joulukalenteri on hittisarjan uusinta kolmen vuoden takaa

28.11.2022 09:47 Muropaketin toimitus

Tonttuakatemia

Yleltä on luvassa kolme joulukalenteria tänä vuonna. Yle Femin joulukalenterina nähdään Aikakristallin metsästys, Yle TV2:ssa uusitaan suosittu Tonttuakatemia, ja radion puolella Yle Radio 1 valmistautuu jouluun omalla 24 sävellajia -kalenterillaan.

Aikakristallin metsästys (Jakten på tidskristallen, 2017) alkaa torstaina 1.12.2022 kello 7.57 Yle Femillä ja Yle Areenassa.

”Lapset Asrin, Lima ja Max pääsevät myyttiseen Tulevaisuusakatemia-nimiseen sisäoppilaitokseen, joka on tarkoitettu nuorille, joilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia. He eivät voi uskoa silmiään saadessaan selville, että heidät on valittu, ja että professori Styregaardin matematiikkaohjelma onkin oikeasti salainen hanke, joka pelastaa maailman. Mutta matkustaminen universumissa ei ole niin helppoa kuin professori Styregaard luulee. Heidän käyttämänsä portaali on monimutkainen, ja on äärimmäisen helppoa joutua väärään paikkaan. Lapset ovat maailman viimeinen toivo, ja kysymys kuuluu: onnistuvatko he ennen joulua? Jos aika pysähtyy, joulua ei tule!”

Vuonna 2019 ensiesityksensä saanut Tonttuakatemia alkaa luonnollisesti myös joulukuun ensimmäisenä päivänä. Sitä voi seurata kello 8.12 alkaen Yle TV2:lta ja Yle Areenasta.

”Vauhdikas sarja alkaa, kun Kaneli-tonttu törmää mäkeä laskiessaan peikkoon ja katkaisee vahingossa tämän hännän. Ehtiäkseen kouluun Kaneli ottaa peikon mukaansa, koska uskoo Joulupukin voivan auttaa heitä. Joulupukki ei kuitenkaan ole vielä Tonttuakatemiassa ja Persiljaksi esittäytyvä peikko tulee vahingossa päätyneeksi oppilaaksi joulutonttujen koulutusohjelmaan.”

Muropaketin toimituksessa luotetaan joulukalenteririntamalla tänäkin vuonna jo 25 vuoden ikään ehtineeseen The Joulukalenteriin, jota ei löydy mistään suoratoistopalvelusta, mutta aina on YouTube, ja dvd-levyjäkin on vielä liikkeellä…