Yle Areenan uudet lastensarjat kumartavat scifin ja avaruuden suuntaan

06.03.2023 13:24 Muropaketin toimitus

Linnunradan Ella

Linnunradan Ella ja Tähtioppilas ovat Yle Areenan uudet lastensarjat.

Linnunradan Ella eli Interstellar Ella lisättiin Yle Areenaan jo viime viikolla, ja tästä päivästä lähtien sitä esitetään myös Pikku Kakkosessa.

Sarjassa kahdeksanvuotias Ella asuu avaruusasemalla, ja hänen leikkikenttänään on koko Linnunrata. Parhaiden ystäviensä Valtin ja Lurun kanssa he tutkivat avaruuden ihmeitä, joita riittää loputtomiin. Samalla Ella oppii lisää myös itsestään.

Linnunradan Ella on katsottavissa Yle Areenassa 29.5.2023 saakka.

Tähtioppilas

Yle Areenan toinen uutuus on Tähtioppilas, jota esitetään keskiviikosta 8. maaliskuuta alkaen Pikku Kakkosessa. Sarja julkaistaan samana päivänä kokonaisuudessaan Yle Areenassa.

Tähtioppilaassa maapallolle haaksirikkoutunut avaruusolento Luna korjaa alustaan ja koettaa paikallistaa sijaintiaan maailmankaikkeudessa. Avukseen Luna saa kaksi lasta, Avan ja Neon, jotka opettavat hänelle Maapallon tapoja. Aluksen kyydissä he pääsevät oppimaan asioita avaruudesta. Lennot vievät kerta kerralta pidemmälle, lopulta aina tähtienväliseen avaruuteen asti. Matkakohteina ovat muun muassa Kuu, Aurinko, Mars, Jupiter ja sen kuut Io ja Europa, Pluto, asteroidi Bennu sekä Voyager-luotain.

Tähtioppilas on katsottavissa Yle Areenassa 9.5.2023 saakka