Uusimmat

Yle Areenasta löytyy nyt kiinnostava uusi suomalaissarja Vaietut arktiset sodat, josta myös Disney on ollut kiinnostunut

15.02.2022 11:45 Muropaketin toimitus

Yle Areenaan saapunut Vaietut arktiset sodat on uusi historiadokumenttisarja.

Vaietut arktiset sodat (englanniksi Untold Arctic Wars) kertoo toisen maailmansodan vähiten tunnetuista tapahtumista. Sarja on ollut kehitteillä vuodesta 2018 ja tuotannossa lähes kaksi vuotta. Sarjaa on kuvattu Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Kyseessä on ensimmäinen Suomessa tuotettu kansainvälinen dokumenttisarja.

Kuusiosaisen sarjan johtavina asiantuntijoina toimivat menestynyt suomalainen sotakirjailija Mika Kulju sekä Ruotsin arvostetuin sotahistorioitsija Lars Gyllenhaal. Kertojaäänenä toimii näyttelijä Peter Franzén.

Vaietut arktiset sodat on myyty ennakkoon jo Norjaan NRK:lle, Ruotsiin SVT:lle ja Tanskaan DR:lle. Kyseessä on myös ensimmäinen Yle Original -sarja koskaan, joka on myyty The Walt Disney Companylle.

Disneyn National Geographic -kanava näyttää sarjaa aluksi Benelux-maissa.

Vaietut arktiset sodat löytyy jo Yle Areenasta. Tarjolla on kaikki kuusi jaksoa, jotka ovat kukin pituudeltaan 52 minuuttia.

Suomen televisiosta uutuussarjaa voi seurata huomisesta 16.2. alkaen. Kanava on Yle TV1 ja kellonaika 19.00.