Uusimmat

Yle TV1:llä alkaa marraskuussa paljon odotettu uutuussarja – ”Kuin Downton Abbey, mutta synkempi”

12.10.2020 10:43 Muropaketin toimitus

Ylen syksyn suurimpiin sarjauutuuksiin lukeutuva Belgravia saapuu Suomeen marraskuun alussa.

Belgravia on Downton Abbeyn luojan Julian Fellowsin uusi kuusiosainen draamasarja. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun käsikirjoittaja Fellows on muokannut tv-teoksen oman romaaninsa pohjalta.

Koko kuusiosainen sarja tulee katsottavaksi Yle Areenaan 7.11.2020. Yle TV1:ltä Belgraviaa voi seurata samasta päivästä lähtien aina lauantaisin kello 21.15.

Yle kuvailee Belgraviaa seuraavasti:

”Belgravia on fiktiivinen kuvaus perhesalaisuuksista, kielletystä rakkaudesta ja häpeästä, ja se näyttää Downtonia synkemmin kahden kerroksen väen ja eri luokkien välisen erot. Kahden erilaisen perheen kohtalot kietoutuvat toisiinsa Lontoon aikanaan kuuluisimman hienostokaupunginosan piirissä. Belgraviassa on väliä sillä, onko varallisuus perittyä vai hankittu tuottoisalla liiketoiminnalla. Tarina alkaa Brysselistä vuonna 1815, maailmanhistoriallisesti hyvin merkittävällä hetkellä. Napoleon Bonaparte on pitkään uhonnut rynnivänsä Euroopan valtiaaksi, joskaan kaikkien mielestä uhka ei ole todellinen. Richmondin herttuattaren järjestämissä tanssiaisissa toisensa kohtaa valikoitu seurue englantilaisia aatelisia, brittiarmeijan päällystöä sekä Trenchardin kauppiasperhe. Kohtalokkaasta illasta sukeutuu ikimuistoinen, ja se heittää varjonsa heidän kaikkien tulevaisuuteen.”

Pääosia Belgraviassa esittävät Tamsin Creig, Philip Glenister, Harriet Walter, Alice Eve, Paul Ritter, Saskia Reeves, Richard Goulding, Bronagh Gallagher, Nicholas Rowe, Diana Kent, Robert Portal.

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 6.3.2021 saakka, ja se tekstitetään myös ruotsiksi.