Uusimmat

Yllätyskäänne Alec Baldwinin ampumisjutussa: Rust-elokuvan tekeminen jatkuu tammikuussa

06.10.2022 13:33 Muropaketin toimitus

Rust-elokuvan tuotanto jäädytettiin vuosi sitten kuvauksissa tapahtuneen, kuvaajan kuolemaan ja ohjaajan loukkaantumiseen johtaneen aseonnettomuuden vuoksi.

Lähes vuosi sitten Alec Baldwinin tähdittämän Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui kamala onnettomuus, kun elokuvassa käytettyyn aseeseen oli joutunut oikea luoti, joka johti kuvaajana toimineen Halyna Hutchinsin kuolemaan. Samalla elokuvan ohjaaja Joel Souza loukkaantui luodin osuessa häntä olkapäähän.

Elokuvan tuotanto laitettiin jäihin onnettomuuden tutkinnan ja sitä seuranneen oikeudenkäynnin ajaksi, eikä ollut varmaa tehtäisiinkö Rustia koskaan valmiiksi.

Nyt Variety uutisoi, että tapauksessa on päästy sopuun ja elokuvan kuvaukset jatkuvat tammikuussa 2023. Elokuvan tuottajat, Alec Baldwin mukaan lukien, ja Hutchinsin leski ovat päässeet asiassa sopuun, joka sisältää muun muassa Hutchinsin nimeämisen yhdeksi elokuvan vastaavista tuottajista.

Tapauksen käsittely oikeudessa jatkuu kuitenkin vielä, eikä syyttäjänvirasto ole vielä päättänyt, päätyykö se lopulta syyttämään Baldwinia tai ketään muuta kuvausryhmän jäsentä rikoksesta. Tutkimuksissa ei ole yksiselitteisesti selvinnyt, mitä tilanteessa varsinaisesti tapahtui ja kuka oli vastuussa oikean luodin päätymisestä Baldwinin käyttämään aseeseen.