Uusimmat

“En ole puhunut tästä, koska olen mies” – Doctor Whosta ja Thorista tuttu näyttelijä paljasti kärsivänsä anoreksiasta ja dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä

20.09.2019 20:00 Muropaketin toimitus

Christopher Eccleston esitti yhdeksättä Tohtoria tv-sarjassa Doctor Who.

Näyttelijä Christopher Eccleston on paljastanut tuoreessa muistelmateoksessaan kärsivänsä anoreksiasta ja dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä, kertoo brittiläinen Metro-lehti. Eccleston tunnetaan parhaiten yhdeksännen Tohtorin roolista tv-sarjassa Doctor Who sekä Thor: The Dark Worldin pahiksena, Malekithina.

“En ole koskaan ennen puhunut tästä. Ajattelin aina että se on ruma salaisuus, koska olen Pohjoisesta, koska olen mies ja koska olen työväen luokkaa”, Eccleston kertoo.

Hän kertoo kärsineensä sairaudestaan kuvatessaan Doctor Whota: “Ihmiset rakastivat sitä, miltä näytin sarjassa, mutta todellisuudessa oli todella sairas.”

Nyt 55-vuotias Eccleston paljastaa, että hänellä diagnosoitiin masennus avioeron jälkeen vuonna 2015 ja että hän yritti itsemurhaa seuraavana vuonna. Lopulta hän hakeutui psykiatriseen hoitoon, koska oli varma siitä että oli kuolemassa.