Ennen Die Hard 2:a Renny Harlin teki Painajainen Elm Streetillä 4:n – “Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan”

23.06.2021 12:46 | Muropaketin toimitus

Renny Harlin ohjasi Painajainen Elm Streetillä 4:n vuonna 1988. Se oli Harlinin uralla vasta kolmas pitkä elokuva.

Renny Harlin aloitti ohjaajauransa Suomen ulkopuolella kauhun parissa. Hänen kolmas pitkä ohjaustyönsä oli vuonna 1988 julkaistu A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master. Slashfilmin haastattelussa Harlin muistelee elämänsä muuttaneen elokuvan tekemistä – tuon jälkeenhän hän ohjasi Die Hard 2:n ja Cliffhangerin.

Harlin kertoo saaneensa ohjaajan paikan tiukan väännön ja hyvän tuurin seurauksena. Elokuvaa oltiin tekemässä käsikirjoittajien lakon aikana, ja siinä vaiheessa, kun Harlin tarjosi itseään elokuvan ohjaajaksi, minkäänlaista käsikirjoitusta ei vielä ollut olemassa.

“He eivät voineet palkata käsikirjoittajaa, mutta julkaisu oli jo suunniteltu. Elokuva piti siis saada tehtyä. Satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Vakuutin heidät siitä, että olipa käsikirjoitus tai ei, olisin oikea ihminen tekemään elokuvan”, Harlin kertoo.

Elokuvan tarinaa rakennettiin lennosta kuvausten aikana ja moni elokuvan painajaiskohtauksista perustuu ohjaajan omiin painajaisiin.

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master menestyi lippukassoilla hyvin, ja elokuvasta pitivät myös leffasarjan fanit.