UUSIMMAT

Ensi kesän Marvel-elokuvan pahis oli alkujaan mies, mutta nyt nainen – miksi?

24.04.2018 14:53 Muropaketin toimitus

Ant-Man and the Wasp -elokuvassa nähtävä Ghost on alkuperäisessä sarjakuvassa miespuolinen. Elokuvassa hahmoa esittää Hannah John-Kamen.

Kirjoista ja sarjakuvista elokuviksi siirrettäessä hahmoja usein päivitetään ja muutellaan. Tuttuja muutoksia ovat esimerkiksi hiusten värin tai etnisen taustan vaihtaminen toiseksi.

Ensi kesänä julkaistavassa Marvel-seikkailussa Ant-Man and the Wasp vaihtuu hahmon sukupuoli. Alkuperäisessä sarjakuvassa elokuvan pahis, Hannah John-Kamenin esittämä Ghost, on nimittäin mies.

Cinemablendin uutisessa elokuvan ohjaava Peyton Reed selittää hahmon vaihtamista naispuoliseksi:

“Ghostin hahmo voisi olla miespuolinen, naispuolinen, mitä tahansa, joten meistä vain oli kiinnostavampaa roolittaa se naiseksi. Ghostin ensisijainen voima on liukuminen kiinteän aineen läpi. Hänellä on kaikenlaisia erilaisia tapoja käyttää tuota voimaansa – mikä osoittautuu melko hankalaksi Ant-Manin ja Waspin näkökulmasta.”

Reedin mukaan Ghostin sukupuoli ei ole hahmossa keskeistä. Sarjakuvassa hänelle ei esimerkiksi ole koskaan annettu nimeä, eikä hänen miehisyytensä ole tärkeä hahmon identiteetille.

Ant-Man and the Wasp nähdään Suomen elokuvateattereissa 4. heinäkuuta.