Ensimmäinen traileri Mankista: Tältä näyttää David Fincherin ja Gary Oldmanin uusi Netflix-elokuva

09.10.2020 08:39 | Muropaketin toimitus

Mank saa ensi-iltansa joulukuussa.

Netflix on julkaissut kaksi teaser-traileria David Fincherin ohjaamasta Mank-elokuvasta, jonka pääosassa nähdään Gary Oldman.

Molempien mainospätkien perusteella luvassa on ainakin aivan julmetun komean näköinen mustavalkoelokuva, mutta itse trailereista YouTube-kanava Netflix Film Clubin julkaisema on parempi. Mank-elokuva saapuu Netflixiin 4. joulukuuta, jota ennen se nähdään muutamaa viikkoa aiemmmin teattereissa.

Mank kertoo Orson Wellesin Citizen Kane -klassikon käsikirjoittaja Herman J. ”Mank” Mankiewiczistä, jota esittää Oldman.

Orson Wellesiä esittää Tom Burke ja mukana ovat myös muun muassa Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Pelphrey ja Charles Dance. Heidän lisäkseen leffassa nähdään oikeita henkilöitä näyttelevät Craig Robert Young, Sebastian Faure, Michelle Twarowska, Scarlet Cummings, Natalie Denise Sperl, Trevor Wooldridge, Ferdinand Kingsley ja Toby Leonard Moore.

Mank-elokuvan käsikirjoituksesta vastaa ohjaajan edesmennyt isä Jack Fincher. Muusikin ovat säveltäneet Nine Inch Nailsin -bändin Trent Reznor ja Atticus Ross.

Muropaketin uusimmat