Ensimmäiset Blu-ray-julkaisut 20th Century Foxilta

04.09.2006 15:36 | Muropaketin toimitus

Twentieth Century Fox Home Entertainment jatkaa vankkaa ja yksinoikeudellista tukeaan Blu-ray-formaatille. Toimitusjohtaja Mike Dunn julkisti tänään elokuvastudion ensimmäiset Blu-ray-levyinä (BD) julkaistavat elokuvat. Blu-ray on ainoa teräväpiirtoformaatti, jota tukee valtaosa elokuva-, musiikki- ja pelivalmistajista sekä tietokone- ja kuluttajaelektroniikkavalmistajista. Yli kahden miljardin dollarin edestä ja 90 miljoonaa kappaletta DVD-elokuvia maailmanlaajuisesti myyneen elokuvastudion kahdeksan BD-julkaisua on valikoitu erityisesti formaatin ensikäyttäjille ja Playstation 3 –pelikonsolin ostajille. Nimikkeet, jotka on valmistettu seuraavan sukupolven teräväpiirtoteknologian ja pitkälle kehitettyjen javapohjaisten toimintojen avulla, tullaan julkaisemaan ensiluokkaisin audiovisuaalisin elementein varustettuna, näistä esimerkkinä MPEG-4/AVC (H.264) –pakattu kuva ja HD Master Audio “Lossless” –ääniraita. Lisäksi moni julkaisu sisältää ainutlaatuisia interaktiivisia toimintoja.

Foxin ensimmäinen tähtiä ja toimintaa vilisevä BD-kokoelma sisältää elokuvat: Behind Enemy Lines (Vihollisen keskellä), Fantastic Four, KINGDOM OF HEAVEN – Taivas maan päällä (Director’s Cut), Omen 666, The League of Extraordinary Gentlemen (Herrasmiesliiga), Speed ja Transporter. Tämä kokoelma saapuu kuluttajamarkkinoille maailmanlaajuisesti marraskuussa. Japanissa julkaisupäivä on 10. marraskuuta, Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Australiassa julkaisupäivä on 14. marraskuuta. Suositushinta Pohjois-Amerikassa on noin 40 dollaria.

DVD-formaatin varma seuraaja

”Blu-ray on ylivoimainen teräväpiirtoformaatti ja tämän joulun ehdoton valinta kuluttajille, jotka haluavat nauttia teräväpiirtotallenteista kotonaan. Se vain on niin yksinkertaista”, Dunn kommentoi. ”Blu-ray pitää lupauksensa seuraavan sukupolven formaattina ja ennakoi valoisaa tulevaisuutta maailmanlaajuiselle 50 miljardin dollarin kotiviihdeteollisuudelle. Se tulee olemaan äärimmäisen suositun DVD-formaatin varma seuraaja.”

Kolminkertainen Oscar®-ehdokas, ohjaaja Ridley Scott kommentoi Foxin Blu-ray lehdistötiedotetta: ”Katsoin uudelleen kestoltaan yli kolme tuntia pitkän ohjaajan versioni elokuvasta Kingdom of Heaven Blu-ray-formaatilla ja olin kuin ällikällä lyöty. Kuva oli niin täydellinen, että luulin katsovani ikkunasta ulos. Se oli vaikuttavinta mitä olen ikinä nähnyt.”

Mikä Blu-ray?

Blu-ray on seuraavan sukupolven optinen levyformaatti, joka on kehitetty tallentamaan teräväpiirtokuvaa ja -ohjelmia. Yksikerroksisen Blu-ray-levyn tallennuskapasiteetti on 25 gigatavua, kaksikerroksisen Blu-rayn tallennuskapasiteetin yltäessä 50 gigatavuun. Suurempi tallennuskapasiteetti mahdollistaa lähes kuusinkertaisesti sisältöä perinteiseen DVD-levyyn verrattuna ja on erityisen sopiva formaatti teräväpiirtoelokuville, joiden lisäksi levylle mahtuu enemmän lisämateriaaleja ja interaktiivisia toimintoja. Blu-rayn kopiosuojaus on markkinoiden kehittynein. Formaatti on taaksepäin yhteensopiva nykyisten DVD-levyjen kanssa, sisältäen lisäksi laajan liitettävyyden ja monipuolisen interaktiivisuuden.

Lue lisää Blu-raysta Wikipediasta.

Muropaketin uusimmat