Ensin James Dean päätettiin kaivaa haudasta valkokankaalle, ja myös muita kuolleita näyttelijöitä aiotaan nyt herättää henkiin

13.11.2019 20:00 | Muropaketin toimitus

James Deanin digitaalisesti henkiin herättävä firma aikoo tehdä saman myös muille edesmenneille näyttelijöille.

Viime viikolla uutisoitiin, että vuonna 1955 kuollut James Dean aiotaan herättää henkiin digitaalisessa muodossa tulevaan Vietnam-aiheiseen elokuvaan nimeltä Finding Jack. Nyt Variety kertoo, että samainen  yritys suunnittelee tekevänsä saman myös muille kuolleille näyttelijälegendoille.

IPR-asioita hoitava CMG Worldwide on yhdistynyt Observe Median kanssa muodostaakseen yrityksen nimeltä Worldwide XR, jonka suunnitelmana on tuoda edesmenneitä filmitähtiä digitaalisessa muodossa takaisin valkokankaille. Yrityksellä on oikeudet kaikkiaan yli 400 julkisuuden hahmoon.

James Deanin lisäksi yritys voi siis kaivaa haudasta esimerkiksi Burt Reynoldsin tai Andre the Giantin kaltaisia valkokankaan jättiläisiä.

“Vaikuttajia tulee ja menee, mutta legendat eivät koskaan kuole”, kommentoi yrityksen toimitusjohtaja. Moni elokuva-alan ammattilainen on kuitenkin kritisoinut edesmenneitten tähtien digitaalista käyttöä, sillä kyllä, myös legendat kuolevat.

James Deanin kuva elokuvasta Nuori kapinallinen (Rebel Without a Cause) vuodelta 1955.